Két új parányi Casio digitális fényképezőgép

Tóth Kristóf, 2002. július 8. 22:05
Az egyik legnagyobb, fogyasztói elektronikus eszközök gyártásával foglalkozó japán cég, a Casio munkatársai a napokban két olyan vadonatúj digitális fényképezőgépről rántották le a leplet, melyek elsősorban parányi méretükről, illetve számos szolgáltatásukról ismerszenek meg.
A Casio Exilim EX-M1 névre keresztelt egyik újdonsága nem más, mint egy mp3-lejátszási képességekkel megáldott, 12 MB integrált memóriával rendelkező digitális fényképezőgép, mely vékonyabb még a nem éppen vaskosságáról ismert Palm Vx típusú kéziszámítógépnél is. A Casio Exilim EX-M1 tehát olyan parányi méretekkel rendelkezik, hogy méretei alapján sokak a bankkártyaméretű eszközök közé sorolják.

A Casio Exilim EX-M1 1,2 megapixeles felbontással, valamint négyszeres digitális zoommal rendelkezik, vagyis elmondható, hogy esetében korántsem egy professzionális tudású eszközről van szó, de ezt nem is lehet számon kérni a Casio fejlesztőin, ugyanis az Exilim kifejlesztésekor a lehető legkisebb külső méretek elérése volt a cél, ami bizonyos területeken természetesen némi kompromisszumot igényelt. A Casio újdonságával egyébként nemcsak digitális fényképeket lehet készíteni, hanem emellett mp3-formátumú zenéket is le lehet játszani a segítségével, ezenkívül pedig akár diktafonként is lehet használni a parányi eszközt. Mint azt már említettem, a Casio Exilim EX-M1 12 MB integrált memóriával rendelkezik, akinek pedig ez az adattároló kapacitás nem elegendő, az kiegészítő adattárolóként nyugodtan használhat Secure Digital (SD), illetve MultiMediaCard (MMC) típusú flashmemória-kártyákat is. A mindössze 87 gramm tömegű digitális fényképezőgépről természetesen a megfelelő háttérvilágítással rendelkező LCD kijelző sem hiányozhat, ezenkívül pedig egy távirányító is jár a beépített mikrofonnal, valamint fejhallgató-csatlakozó aljzattal rendelkező eszközhöz.

Akinek esetleg még a Casio Exilim EX-M1 sem lenne kellőképpen parányi eszköz, annak kiváló választást jelenthet a kisöcs, a Casio Exilim EX-S1, mely nem képes ugyan mp3-lejátszásra és hangfelvételre, azonban néhány milliméterrel kisebb bátyjánál. A fémes ezüstszínezetű Casio Exilim EX-M1 ára 321 dollár, míg kistestvére, a Casio Exilim EX-S1 265 dolláros áron vihető haza. A Casio újdonságai Japánban és Malajziában már megvásárolhatóak, ezt követően pedig várhatóan Amerikában és Európában is hamarosan feltűnnek majd a boltok polcain.

Kulcsszavak: Casio kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14