Vírusvédelem Lotus Domino for Linuxra

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 25. 10:09
Elkészült az első, a Lotus Domino for Linuxra szánt víruselhárító megoldás, a Symantec AntiVirus 2.5 for Lotus Notes/Domino for Linux. A Symantec AntiVirus 2.5 for Lotus Notes/Domino for Linux széles körű, önműködő vírusvédelmet biztosít a Lotus Notes/Domino valamennyi számítógépes környezete, köztük a Solaris, az AIX, az OS/400, az OS/390 és immár a Linux számára.
A Symantec AntiVirus 2.5 for Lotus Notes/Domino for Linux valós idejű riasztásra és naplózásra képes, valamint egy jelentéskészítő része is van. A szerveren zajló vírustevékenység figyelemmel kísérése érdekében az adatokat a Microsoft Excelbe, a Crystal Reportsba, illetve más szállítótól származó jelentéskészítő programba lehet beemelni. A LiveUpdate szoftver és a Symantec NAVEX-eljárása lehetővé teszi a rendszergazdáknak, hogy egyetlen helyről, a szoftver újratelepítésének kényszere nélkül tudják letölteni és a Lotus Domino-környezeten keresztül szétosztani a legfrissebb vírusdefiníciókat. Ezzel nagymértékben lecsökken a birtoklás összköltsége.

A Symantec AntiVirus 2.5 for Lotus Notes/Domino for Linux a teljesítményt a lehető legkevésbé befolyásoló, hatékony átvizsgálást biztosít. A Symantec AntiVirus 2.5 for Lotus Notes/Domino for Linuxszal a rendszergazdák nem csupán a levél csatolmányát, hanem a törzsét is át tudják vizsgálni, hogy nem tartalmaz-e káros programrészletet. További védettséget jelent, hogy ez a megoldás a különféle tömörített adatformátumok, köztük az Arc Manager, a BinHex, a GZIP, az RTF, a TAR és a TNEF átvizsgálására és kijavítására is képes. A rendszergazdák az azonnali, a szükség szerinti vagy az időzített átvizsgálás közül választva, egy távoli számítógépről is be tudják állítani az átvizsgálást, és azt is megadhatják, hogy a fertőzöttnek talált fájlok törlésre vagy kijavításra kerüljenek-e. A védelem növelése érdekében a Symantec AntiVirus 2.5 for Lotus Notes/Domino háttértámogatását a Symantec Security Response biztosítja. A szervezet a megelőzés érdekében az új fenyegetéseket kutatja és az új támadások elleni védelem érdekében gyorsan biztosítja a frissítéseket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50