Még az idén megjelenhet a Dell első kéziszámítógépe

Tóth Kristóf, 2002. július 28. 21:23
A Dell Computer nagy valószínűség szerint még az idén kiadja első kéziszámítógépét, amelyet egy tajvani szerződéses gyártó fog készíteni, mondta egy Wall Street-i elemző.
Walter Winnitzki, a First Albany elemzője úgy tudja, a Dell Computer mintegy 1,5 millió kéziszámítógép legyártásához keres partnercéget. Az elemző egyes, a társasághoz közeli hírforrásokra támaszkodva elmondta, a legesélyesebb befutó a tajvani Compal Electronics, amely a tervek szerint még az idén megkezdi a Microsoft Windows CE-alapú eszközök gyártását.

A Dell PDA-piaci fellépésének híre néhány héttel ezelőtt látott napvilágot, amikor a társaságon belüli hírforrások beszámoltak a tervekről. Mivel azonban a társaság maga hallgat a tervekről, jelenleg még bizonytalanság övezi a kérdést. Winnitzki ugyanakkor elmondta, hogy az eszközök várhatóan mobiltelefonként is használhatók lesznek. A funkció vagy integrálva lesz a PDA-kba, vagy pedig egy bővítőegységgel válik majd elérhetővé.

Mike Maher, a Dell egyik szóvivője pénteken úgy nyilatkozott, a társaság fontolóra vette a kéziszámítógépek, illetve egyéb, a társaság profiljához kapcsolódó eszközök piacára való belépést.

A társaság korábban egyébként már bepillantott a PDA-piacra. Mint James Schneider pénzügyi igazgató januárban elmondta, a társaságnak korábban volt egy olyan részlege, amely a kéziszámítógépek piacát vizsgálta, de a vezetés 2001 elején az egység felszámolása mellett döntött.

A társaság jelenleg Sony, Palm, Handspring, Casio és Research In Motion PDA-kat forgalmaz hálózatán.

Kulcsszavak: Dell pda +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55