Tesztnyertes személyi titkár

forrás Prim Online, 2003. június 24. 11:46
[smallimage 2 left]A magyar piacon - amelyet korábban háromnegyed részben a Palm operációs rendszere uralt - áprilisban jelent meg a DELL Axim X5 kéziszámítógépe. A Chip Magazin júliusi számában tesztelte a piacon elérhető PDA-kat, és a tesztgyőztes a HUMANsoft Kft. által forgalmazott, 300 MHz-es processzorral ellátott DELL Axim X5 lett.
A 20 különböző típus értékelésekor a legfontosabb szempontok a külső kivitelezés, praktikum, gyorsaság, multimédiás képességek, ár-teljesítmény arány és a honosítás voltak. A DELL Axim X5 kiemelkedett a mezőnyből; magyar nyelvű Windows Pocket 2002-es operációs rendszerével, egyedi külső kivitelezésével, sebességével és piacképes árával vitte el a pálmát.

A DELL Axim X5 segít megszervezni felhasználója napját, menedzseli online-címjegyzékét és telefonkönyvét, folyamatosan szinkronizálja és integrálja a Microsoft Outlook-ját, így emailje megérkezik kéziszámítógépére is. Pocket Excel és Pocket Word programokkal táblázatokat készíthet, vagy megszerkesztheti emailben érkezett csatolt Word dokumentumait, mintha csak PC-jén vagy notebookján dolgozna. Rögzítheti hangját is, audio-felvételeket készíthet menet közben. Vagy egy fárasztó nap után kedvenc MP3 zenéit hallgathatja meg, de akár ebook-ot is olvasgathat, videoclipet nézhet, és számos egyéb szórakoztató játékkal is múlathatja az időt, ha várakoznia kell valahol.

Microsoft Windows for Pocket PC 2002 operációs rendszerrel és Intel X-Scale processzorokkal érkező új Dell Axim X5 esetében kétféle konfiguráció közül választhat: A „Performance Modell", 400MHz processzorral és 64MB RAM-mal, a „Standard Modell", 300MHz processzorral és 32MB RAM-mal rendelkezik. Mindegyik gép 3.5" színes kijelzőt, cserélhető és feltölthető akkumulátort, CompactFlash és SD kártya bővítőhelyet tartalmaz, amely Bluetooth kártya, vezeték nélküli hálózati kártya, extra memória és egyéb perifériák alkalmazását teszi lehetővé. A Humansoft szervizszolgáltatásai keretében 1 éves csere-garanciaszolgáltatást biztosít, amely akár 2-3 évre is kiterjeszthető.

A Dell Axim X5 cserélhető Lithium-Ion akkumulátorral érkezik alapmodellként, de lehetősége van arra, hogy ezt egy nagyobb kapacitású akkumulátorra cserélje. Az Axim X5 akkumulátor-töltőhelye mindkét opciót támogatja. Az Axim X5 „Performance modell" USB bölcsője és akkumulátor töltője megengedi, hogy egyidőben dokkoljuk és szinkronizáljuk kéziszámítógépünket, valamint feltöltsük a csereakkumulátort. Az Axim X5 standard modellhez az USB szinkronizáló kábel alaptartozék.

A Dell Axim X5 duál integrált bővítőhelyeinek köszönhetően könnyedén átélhetjük a vezeték nélküli szabadság élményét. Ehhez csak csatlakoztassunk egy Truemobile 802.11 vagy Bluetooth CompactFlash bővítő kártyát. Megjeleníthetünk prezentációkat, szörfölhetünk a weben, emaileket küldhetünk és kinyomtathatunk dokumentumokat. A SD kártya „hely" egy memóriakártya csatlakoztatásával lehetővé teszi, hogy megnöveljük tárolókapacitását, ahol fotókat, MP3 zenei fájlokat, videoklipeket vagy fontos prezentációkat lehet tárolni. Az Axim X5 egy kényelmes görgős megoldással segít az „egykezes" műveletek elvégzésében. A görgős tárcsa ideális kiegészítője az 5-irányú navigátor gombnak és a ceruzának.
Kulcsszavak: pda HUMANsoft Dell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14