Két új digitális fényképezőgép a Kodaktól

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 15. 20:40
Az Eastman Kodak Company képviselői a napokban arról adtak hírt, hogy a cég Kodak EasyShare elnevezésű digitális fényképezőgép termékcsaládja két újabb taggal bővült. Az egyik ilyen új modell a keresztségben a Kodak DX4330 Zoom Digital Camera, míg a másik CX4200 Digital Camera nevet kapta.
A cég munkatársai elsősorban azt hangsúlyozták a DX4330-al kapcsolatban, hogy segítségével még rossz fényviszonyok mellett is kiváló minőségű fényképeket lehet készíteni. A Kodak másik újdonsága, a CX4200 Digital Camera pedig a cég szerint minden további nélkül alkalmas arra, hogy a kezdő fotósokat megismertesse a digitális fényképeszet minden szépségével.

A Kodak képviselői a mostani bejelentés kapcsán kiemelték, hogy a DX4330 típusjelzésű vadonatúj digitális fényképezőgép esetében debütál a cég legújabb, 1,8 colos képátlóval rendelkező kültéri/beltéri LCD kijelzője, melynek képét az ígéretek szerint még akkor is tökéletesen lehet látni, amikor tűz a nap. A Kodak által a nagyteljesítményű digitális fényképezőgépek közé sorolt DX4330 3,1 megapixeles felbontással, valamint háromszoros optikai zoommal rendelkezik, és néhány olyan új szolgáltatással is el van látva, mely szolgáltatásokkal az eddigiekben csak a jóval magasabb árkategóriába tartozó digitális fényképezőgépek esetében találkozhattunk. A közeli képek, tájképek, sport témájú felvételek, vagy éppen esti, gyenge fényviszonyok melletti képek készítésére is tökéletesen alkalmas Kodak újdonság segítségével a felhasználók akár videoanyagokat és hangfelvételeket is rögzíthetnek, melyek időtartamát mindössze a fényképezőgépbe helyezett memóriakártya adattároló kapacitása határolja be.

A másik Kodak újdonság, az CX4200 esetében a cég fejlesztőmérnökei elsősorban a lehető legegyszerűbb használatra és a kedvező árra fektették a hangsúlyt. A Kodak CX4200 2,0 megapixeles felbontással rendelkezik, optikai zoomja azonban sajnos nincs, így a felhasználóknak meg kell elégedniük a kétszeres digitális zoommal. A Kodak munkatársai elmondták, hogy a nagy teljesítményű Kodak DX4330 már világszerte kapható, a Kodak CX4200 típusú belépőszintű digitális fényképezőgép pedig várhatóan augusztus végétől lesz megvásárolható. A két Kodak-újdonság közös vonása egyébként a gyárilag csomagolt, 16 MB kapacitású memóriakártya. Az új Kodak digitális fényképezőgépek bővítőslotjába MultiMediaCard, illetve Secure Digital memóriakártyák helyezhetők be.

Kulcsszavak: kamera Kodak

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50