Egyesül a graphIT Kft. és az Infograph Kft.

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. augusztus 23. 19:47
A mérnöki informatika területén dolgozó két nagymultú hazai cég, a graphIT Kft. (korábban Intergraph Magyarország) és az Infograph Kft. között létrejött megállapodásnak megfelelően az Infograph Kft. beolvad a graphIT Kft-be, mely a jövőben továbbra is graphIT Kft. néven fog működni. Az egyesülés révén a graphIT a magyar piac egyik legjelentősebb GIS és CAD/CAM rendszerekkel foglalkozó vállalkozása lesz, melynek idei várható összevont árbevétele meghaladja a félmilliárd Ft-ot.
A graphIT Kft. célja, hogy az erőforrások koncentrálásával hatékonyabban tudja erőforrásait ügyfelei igényeinek megfelelő termékek fejlesztésére és támogatására fordítani. A graphIT Kft. tevékenységét a jövőben két üzletágba szervezi, melyek a térinformatika (GIS) és a gépészeti tervezőrendszerek (CAD/CAM).

Az Infograph beolvadása a graphIT Kft.-be elsősorban a térinfomatika (GIS) üzletág erősödését jelenti. A kialakult üzletág igen komoly partneri körrel, saját fejlesztésű logisztikai fuvarszervező programcsomaggal, digitális térképi adatbázissal (Budapest 4000 és OTAB) rendelkezik, valamint a hazai piacon képviseli az Intergraph/GeoMedia és a MapInfo térinformatikai szoftvereket. Az egyesülés révén a cég növelni kívánja termékportfóliójában a saját hozzáadott értéket és a szoftverértékesítés mellett kiemelten fogja kezelni saját fejlesztésű mobil GIS megoldásának (Pocket PC eszközökkel támogatott térinformatika) és számos hazai nagyvállalatnál bevezetett logisztikai rendszerének továbbfejlesztését, digitális térképeinek karbantartását (Budapest 4000 és OTAB), valamint az internet alapú GIS megoldások bevezetését a hazai piacon. Az üzletágon belül kialakult komoly szoftverfejlesztői, projektvezetői és adatbáziskezelői ismeretek lehetővé teszik a jövőben nagyobb projektek felvállallását is.

A graphIT CAD/CAM üzletága az idei évben az EDS PLM Solutions disztribútoraként a Unigraphics, Solid Edge és a világpiaci átalakulások révén az I-DEAS CAD/CAM/CAE termékek értékesítése és támogatása mellett már a vállalatok termékadat-kezelését (PDM-Product Data Management) és a teljes termékciklust felölelő rendszerek (PLM-Product Lifecycle Management) implementálásában is igyekszik a hazai piac igényeit kielégíteni. A PLM termékek piacán egyedülálló előny, hogy gyakorlatilag bármilyen CAD/CAM rendszer, illetve vegyes rendszerek adatait is egységes web alapú keretbe lehet foglalni az EDS PLM megoldásai révén. A PLM megoldások lehetővé teszik az iparvállalatok részére a munkafolyamatok sztenderdizálását, a termékadatok megosztását a vállalaton belüli felhasználókkal valamint a megbízói és beszállítói körrel. A PLM rendszerek növelik a hazai iparvállalatok versenyképességét és a költségcsökkentés új útját nyitják meg, gyorsan megtérülő beruházás formájában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14