Együttműködési megállapodást írt alá az IHM és az FMM

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 4. 12:40
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium a foglalkoztatás és képzés, valamint az informatika munkaerőpiaci és társadalmi alkalmazásának erősítése céljából a mai napon közös projektekről és pályázati kezdeményezésekről szóló átfogó együttműködési megállapodást írt alá.
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter stratégiai feladatnak tekintik az informatika alkalmazását a foglalkoztatás és humánerőforrás fejlesztésében. Ennek szellemében közvetlenül egyeztetnek az átfogó fejlesztési és finanszírozási feladatokról, az alábbi területeken pedig közös projekt és pályázati kezdeményezéseket tesznek:

ˇ Együttműködés az informatika és humánerőforrás fejlesztés témakörében a stratégiai tervezés szintjén a Nemzeti Fejlesztési Terv keretei között.

ˇ Közös kezdeményezések a hazai munkakultúra korszerűsítése érdekében - Közös pályázatok előkészítése a távmunka hazai elterjesztése, az informatikai feltételek és a foglalkoztatás bővítése, valamint a különösen hátrányos térségek munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében.

ˇ Közös kezdeményezések a hátrányos helyzetűek informatikai eszközökhöz való hozzáférése és tartós munkaerőpiaci szerepvállalása érdekében. - A két minisztérium még 2002-ben meghirdeti első közös pályázatát a hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében.

ˇ Közös pályázatok és rendezvények a távoktatás és az elektronikus tanulás hazai elterjesztése érdekében. (“Közháló" fejlesztése)

ˇ Párbeszéd kezdeményezése az informatika társadalmi és gazdasági felhasználásának korszerűsítésében érdekelt és érintett szociális partnerekkel, civil szervezetekkel és önkormányzatokkal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50