Az oktatási miniszter az internetezők kérdéseire is válaszol

Szalay Dániel, 2003. április 17. 16:20
A Modem Idők című számítógépes talk show ma esti műsorának vendége lesz Magyar Bálint oktatási miniszter, akitől a műsor készítőin kívül az internetezők és a telefonálók is kérdezhetnek - közölte Szilágyi Árpád, a produkció műsorvezetője.
Mint arról a Prím Online nemrégiben beszámolt, ma délelőtt a Műegyetemen az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium vezetőinek részvételével sajtótájékoztató keretében hirdették ki a "Sulinet Expressz - Ne maradj le róla!" adókedvezményes számítógép- és számítástechnikai eszközvásárlási pályázat eredményeit. A Tisztelt Ház nemrégiben fogadta el azt a törvényt, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek által a munkatársaknak használatra átadott személyi számítógépek után - bizonyos feltételek mellett - ne kelljen személyi jövedelemadót (szja) fizetni, és a tanulmányi célokra vásárolt otthoni számítógépek után a vásárló 60 ezer Ft adójóváírást kaphasson.

A Petőfi rádió Modem Idők című műsorának ma este 10 órakor kezdődő adásában Magyar Bálint oktatási minisztert elsősorban erről kérdezik majd a produkció készítői, valamint az Oktatási Minisztérium informatikával kapcsolatos stratégiájáról, például a tanárok számítógép-használatának ösztönzéséről is szó esik majd. A hallgatók a http://chat.gyaloglo.hu címen a Csüti-Csati szobába belépve az interneten, valamint a +36 1 328 85 55-ös budapesti telefonszámon is feltehetnek kérdéseket a tárcavezetőnek.

A műsor ideje alatt a stúdióban jelen lesz egy pedagógus is, így különösen érdekes beszélgetésre lehet számítani.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50