Átadták a Megatrend Diplomákat

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 5. 08:16
Első alkalommal adták át a Megatrend Diploma informatikai díjat, az ötvenezer forintos pénzjutalommal járó elismerést hét végzős egyetemista, főiskolás hallgató vette át szerdán Budapesten.
A Megatrend 2000 Rt. a múlt tanévben hirdette meg diplomamunka-pályázatát a felsőoktatási intézmények utolsó éves hallgatói számára.

Az informatikai társaság olyan munkákat részesített jutalomban, amelyek a cég vállalatirányítási rendszerének ágazati felhasználására kerestek választ.

A pályázatra a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetem, a Dunaújvárosi Műszaki Főiskola, a Miskolci Egyetem, a Szent István Egyetem és a Széchenyi István Egyetem hallgatói nyújtottak be pályamunkákat.

Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára üzenetértékűnek nevezte a vállalat kezdeményezését, amelyen keresztül közvetlen kapcsolatba kerülhetnek még a diploma átvétele előtt a felsőoktatási intézmények, a hallgatók és a cégek. Elmondta: nemzetközi cégek képviselőivel találkozva sokszor vetődik fel, hogy Magyarország veszít abból a régi előnyéből, amely a kifejezetten magasan képzett szakemberekben rejlik. Többször tették szóvá azt is, hogy a képzési struktúra nem felel meg a gazdaság napi igényeinek. Hozzátette: az új kormány szerint az informatikai társadalom terén Magyarországnak komoly lemaradása van, ezért "tempós" fejlesztési programokra van szükség.

Kulcsszavak: felsőoktatás Megatrend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55