www.deutschland.de

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 18. 09:07
Kedd óta Németország saját internet címmel rendelkezik: www.deutschland.de. A címen a világháló csaknem 500 millió használója képes öt világnyelven - németül, angolul, franciául, spanyolul és oroszul - tájékozódni Németországról - hangzott el, miután Johannes Rau államfő berlini rezidenciáján felavatta a portált.
Az érdeklődők gazdasági, tudományos, kulturális és idegenforgalmi információkhoz juthatnak hozzá, de tájékozódhatnak a német állami életről és a sportról, így a Bundesliga meccseiről is. Lehet böngészni térképeket, be lehet jutni adatbankokba, kereken 2000 link biztosít további barangolási útvonalakat.

A tartalomszolgáltatást külön szerkesztőség biztosítja, az üzemeltető a hannoveri Ponton-Lab multimédia-szolgáltató, valamint a Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Systems. A www.deutschland.de nem kereskedelmi alapon működik, nem tesz közzé hirdetéseket és független. A deutschland.de nevet kétévi pereskedés után szerezte meg a szövetségi tájékoztatási hivatal a frankfurti Medianet cégtől.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55