20 millió forint értékű informatikai rendszer a Bethesda Gyermekkórháznak

forrás Prim Online, 2007. február 14. 12:32
A Cisco Magyarország és a Magyar Telekom T-Systems 120 millió forint értékű informatikai rendszert adományoz a Bethesda Gyermekkórháznak. A február 15-én induló fejlesztési projekt keretében a legmodernebb informatikai eszközöket és szolgáltatásokat vezetik be a 171 ággyal működő kórház mindkét épületében. Ez év nyarától többek között új vezetékes és vezeték nélküli hálózat, új számítógépek és nyomtatók, modern klinikai szoftver, betegirányító rendszer, IP telefónia, a vagyonvédelmet segítő RFID rendszer, távfelügyeleti rendszer és számos más újdonság segíti a betegellátás színvonalának és a működés hatékonyságának növelését.
A projekt célja olyan infokommunikációs rendszer kialakítása, amely a kórház számára jelentős minőségi javulást hoz a betegellátásban, az orvosi munka hatékonyságának a növelésében, a kórház jelentési kötelezettségeinek teljesítésében és nem utolsósorban az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásban. Mindemellett egy olyan példa értékű együttműködési modell jön létre, amely a jövőben számos más magyarországi kórháznál referenciaként alkalmazható a magas minőségű hálózati infrastruktúrák kiépítésére és üzemeltetésére. Hosszabb távon hasonló rendszerek kiépítésével és több kórház bekapcsolásával olyan egységes és hatékony rendszer teremthető meg, amely a hazai egészségügy egészének színvonalát javíthatja.

Az összesen 130 millió forintos beruházást a Cisco Magyarország 65 millió forint értékű eszközzel és 5 millió forint értékű szolgáltatással, míg a Magyar Telekom T-Systems 20 millió Ft értékű eszközzel és 30 millió forint értékű szolgáltatással támogatja. A támogatás keretében 3 évig adja a T-Systems az eszközök üzemeltetését és a szolgáltatásokat. A kórház 10 millió forint önerővel járul hozzá a fejlesztéshez, és emellett további évi 10 millió forintot fordít a rendszer üzemeltetésére. Papp István, a Cisco regionális igazgatója és Tankó Zoltán, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője ünnepélyes keretek között adta át az adományt jelképező csekket dr. Velkey Györgynek, a Bethesda Kórház főigazgatójának.

Az átfogó fejlesztés keretében megújul a kórház teljes informatikai rendszere, így számos – még Nyugat-Európa legfejlettebb országaiban is újnak számító – eszközzel és szolgáltatással vértezik fel a kórház egészét. A fejlesztés a következő főbb területekre terjed ki:

  • Új (konvergens) IP hálózat, amely megfelelő sávszélességet biztosít az intézményen belüli illetve a külső kommunikációhoz a hang-, a kép- és adatforgalom számára.
  • Vezeték nélküli (wifi) hálózat a vezeték nélküli eszközök használatához.
  • IP telefónia (ingyenes hívás hálózaton belül, videokonferencia, telekonzílium, egyéb szolgáltatások).
  • Integrált mobil-IP telefónia, amely révén a kórházon belül ingyenesen telefonálhatnak az alkalmazottak az erre alkalmas mobil készülékeikkel.
  • MedWorkS kórházi rendszer, amely a betegellátás összes területét lefedi.
  • Beteghívó rendszer a várakozási idő csökkentésére.
  • RFID rendszer az orvosi készülékek nyilvántartására, kórházon belüli lokalizálására.
  • Távoli elérés, amely révén a vezetők kívülről is hozzáférhetnek a munkájukhoz szükséges adatokhoz, valamint a háziorvosok megtekinthetik betegeik leleteit.
  • Internetsarok az alkalmazottak és a látogatók számára.
  • Elektronikus aláírás a dokumentumok hitelesítéséhez.
  • Új hardver és szoftver infrastruktúra (PC-k, nyomtatók).
  • Vezeték nélküli eszközök (Tablet PC, PDA).
  • Távoktatási lehetőség a szakmai képzésekhez.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50