Norton Personal Firewall 2003

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 30. 07:08
A Symantec bejelentette a Norton Personal Firewall 2003-at, amely teljes tűzfalat, széles körű bizalmasságvédelmet, reklámkizárást és teljes behatolásérzékelő rendszert tartalmaz egyetlen termékben.
A szeptember végén kapható Norton Personal Firewall a bejövő és a kimenő internetforgalmat önműködően felügyeli, megvizsgálja az internetforgalom tartalmát, hogy nincs-e benne támadás és megakadályozza, hogy bizalmas információ jusson ki a levelezésen, a közvetlen üzeneteken vagy a Microsoft Office csatolmányokon keresztül.

A továbbfejlesztett behatolásérzékelés révén a Norton Personal Firewall 2003 az internetforgalom tényleges tartalmát vizsgálja. Ezen tulajdonsága révén a szoftver önműködően képes érzékelni és megtenni a megfelelő lépéseket a Nimda és a Code Red férgekhez hasonló, veszélyes férgek ellen. A Norton Intrusion Detection (behatolásérzékelés) további szinttel bővíti a védelmet. Önműködően megállítja azokat a támadásokat, amelyeket a tűzfal egyedül nem tudna felfogni. A Norton Personal Firewallal a felhasználók fel is deríthetik a behatolási kísérletek forrását. A támadó nyomon követésének eredménye egy világtérképen látható. A Security Monitor (védelemfigyelő) segítségével egyszerűen, egyetlen helyről ellenőrizhető a védelmi tevékenység, így a felhasználók meggyőződhetnek az internetforgalom szűrésének hatásosságáról.

A legkorszerűbb védelem biztosítása érdekében a Norton Personal Firewall 2003 tartalmazza az önműködő LiveUpdate-et. A tűzfalszabályok és a behatolásérzékelő "támadás-ujjlenyomatai" önműködően, a háttérben, a működés megszakításának minimalizálása mellett frissülnek. A Norton Personal Firewall 2003-mal egy éves tűzfalszabály- és behatolásérzékelő-frissítés jár, amely megbízható, folyamatos védelmet ad az új és ismeretlen veszélyek ellen.

A Norton Personal Firewall 2003 Privacy Control (bizalmasságvédő) része nem csak a sütiket és az aktív tartalmat fogja meg, hanem megakadályozza a hitelkártyaszámoknak, a telefonszámoknak és más bizalmas információknak a felhasználó tudta nélküli elküldését a védelemmel nem rendelkező webhelyekre. Emellett megakadályozza a bizalmas információknak a szabványos POP3 levélprogramok, a Microsoft Office levélcsatolmányok, vagy az MSN Messenger, Windows Messenger és AOL Instant Messenger közvetlen üzenetszolgáltatások általi, a felhasználó tudta nélküli elküldését is.

A Norton Personal Firewall 2003-nak a bejövő és a kimenő internetkapcsolatot egyaránt figyelő tűzfaleljárása a PC-t láthatatlanná teszi a többi internetező számára. Program Control (programvezérlő) része a trójaiak és más, az internetet a felhasználó tudta nélkül elérni próbáló káros program ellen védekezik. A szokásos internetprogramok működésének ellenőrzése az internethez való kapcsolódási próbálkozásukkor történik. Ekkor egy összehasonlításra kerül sor a szokásos alkalmazások adatait tartalmazó adatbázissal annak megállapítása érdekében, hogy biztonságos-e az adott program, vagy sem. Ezt követően a Norton Personal Firewall önműködően beállítja az optimális védelemhez szükséges tűzfalszabályokat. A tűzfalbeállításokat jelszavas védelem óvja a megváltoztatástól, vagy attól, hogy egy trójai kikapcsolja azokat. A One-Button Disconnect (egy gombos bontás) az internetkapcsolat gyors elbontását és újrafelvételét teszi lehetővé.

További kényelmet jelent a Norton Personal Firewall 2003 továbbfejlesztett reklámkizáró képessége, amely eltakarítja a képernyőről a reklámcsíkokat, a fel- és aláugró ablakokat, és a többi webőrületet. A Security Assistant, az új Alert Assistant és a Home Network Assistant egyszerűsítik a beállítást, megkönnyítik a reagálást és lehetővé teszik az otthoni hálózatba történő bekapcsolódást. Emellett a használat további egyszerűsítése érdekében a Norton Personal Firewall 2003 bevezeti a Network Notificationt (hálózati értesítés), amely tudatja, ha a számítógép egy vezeték nélküli vagy helyi kábelhálózathoz csatlakozik.

Kulcsszavak: security vírus Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55