Norton Ghost 2003

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 30. 07:11
A Symantec bejelentette az otthoni PC-használók és a kisvállalkozások számára készült Norton Ghost 2003-at, a rendszerfrissítés, -mentés és -helyreállítás céljára szolgáló rugalmas és nagy teljesítményű lemezképkezelő megoldást. A Norton Ghost 2003. október elejétől kapható.
A Norton Ghost 2003-mal a kisvállalkozások felhasználói hálózati meghajtóra is készíthetnek mentést és értelemszerűen a helyreállítás is történhet onnan, ezzel egy esetleges számítógép-katasztrófa esetére biztosítható a fontos adatok védelme. A Norton Ghost 2003 ezen kívül a Microsoft legújabb operációs rendszerére való áttérésre is hatékonyan alkalmazható, rendelkezik a "Designed for Windows XP" tanúsítvánnyal is.

A Symantec Norton Ghost 2003 a lemezképek hatékony elkészítését és azoknak merevlemezen, többféle adathordozón, illetve a támogatott CD-R/RW- és DVD/RW-meghajtók segítségével történő eltárolását teszi lehetővé. A termék a legújabb, nagy teljesítményű tároló- és adatátviteli eszközök, így az USB 1.1 és 2.0, a DVD, valamint a FireWire előnyeinek kihasználását is lehetővé teszi.

A rugalmasság érdekében a Norton Ghost 2003 a fájlrendszerek sokaságával, így a Linux EXT3-mal és EXT2-vel, a Microsoft FAT-tal és NTFS-szel is működik. A Norton Ghost klónozó eljárása a célmeghajtón levő partíció méretének önműködő meghatározására is képes, egész lemezt, vagy kiválasztott partíciókat is lehet vele másolni. A felhasználónak módja van a lemezkép manipulálására is. A Ghost által készített lemezképekből egyes fájlokat vagy könyvtárakat éppúgy helyre lehet állítani, mint egy egész meghajtó tartalmát.

A Norton Ghost 2003-mal a lemezképet a merevlemezek mentésekor sok elterjedt CD-R/RW és DVD/RW íróval, valamint a legelterjedtebb cserélhető mágneses adathordozókra, pl. a ZIP-re, a JAZ-re stb. közvetlenül fel lehet írni. Ezzel mód nyílik a hetenkénti adatmentésre, valamint olyan esetenkénti tevékenységre, mint az áttérés egy új operációs rendszerre.

Kulcsszavak: security Symantec vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14