Norton AntiVirus 2003

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 30. 07:16
A Symantec bejelentette a Norton AntiVirus 2003-at, az otthoni számítógép-használók számára a világon legelfogadottabb vírusellenes megoldást. Az új program önműködően távolítja el a rosszakaratú programkódot, valamint megvédi az elektronikus leveleket és a közvetlen üzenetek csatolmányait a vírusoktól.
A Norton AntiVirus 2003 a Norton AntiVirus több rétegű érzékelő képességét fokozza a bejövő közvetlen üzenetek csatolmányainak vizsgálatával, így még nagyobb mértékben védi a felhasználókat a vírusok és más, rosszakaratú programkódok ellen. A közvetlen üzenetek átvizsgálási képessége a Yahoo! Instant Messengerre, az AOL Instant Messengerre, az MSN Messengerre és a Windows Messengerre terjed ki. A bejövő és kimenő leveleket egyaránt érintő, önműködő vizsgálattal együtt ez a képesség biztosítja, hogy a felhasználó rendszere annak beavatkozása nélkül védve legyen a vírusok ellen.

Az új Nortonban lévő kizárólagos, heurisztikát használó Worm Blocking eljárás felderíti a Nimda- és Badtrans-szerű férgeket, és megakadályozza, hogy azok elterjedhessenek a kimenő levelekkel. A Worm Blocking a Symantec önműködő frissítési és reagálási lehetőségével együtt alkalmazva, valamint a Symantec hatékony, a gyorsan terjedő, scriptekre épülő vírusok felderítését szolgáló Script Blocking eljárásával kiegészítve az ismert és ismeretlen veszélyek ellen már azok ellenszerének megjelenése előtt is megelőző védelmet nyújt.

A vírusok önműködő eltávolítása mellett a Norton AntiVirus 2003 a munka megzavarása nélkül távolítja el a trójaiakat és a férgeket. A legfrissebb vírusazonosítók használatával együtt ez a képesség jelentősen mérsékli a trójaiak és a férgek által a rendszerre és az adatokra irányuló lehetséges fenyegetést.

A Norton AntiVirus 2003 Professional Editionben a Norton AntiVirus 2003 valamennyi képessége megtalálható, emellett kifejezetten a szakemberek és a kisvállalkozások számára készült adat-helyreállítási és adat-eltakarítási funkciókkal is rendelkezik. A Norton AntiVirus 2003 Professional Edition licence két számítógépre biztosítja a védelmet és a helyreállítást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14