Egyre fontosabb sikertényező a HR

HR Masterclass Workshop

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 8. 11:08
A Hewitt Inside Consulting immár másodszor rendezte meg a HR Masterclass workshopot Budapesten, melyen Magyarország 30 vezető vállalatának HR és cégvezetői vettek részt. A rendezvény jelentőségét az adja, hogy az egyik legjelentősebb olyan hazai fórum, ahol a HR szakemberek megvitathatják aktuális problémáikat, az irányadó nemzetközi trendeket, és kicserélhetik ezzel kapcsolatos tapasztalataikat.
A tanácskozáson résztvevők egyértelműen kijelentették, hogy a mai gazdasági környezetben ugrásszerűen felértékelődött a HR szerepe. A különböző gazdasági szektorokból érkező előadók saját vállalatuk példáin keresztül mutatták be, hogyan hatnak a nemzetközi piac változásai a magyarországi cégek működésére, milyen problémákkal kell szembesülniük a vállatok vezetőinek és milyen elvárásokat támasztanak a HR szakemberekkel szemben. A prezentációkat követően közös beszélgetések keretében próbálták a résztvevők az esetleges megoldásokat megtalálni, mindenki számára használhatóvá tenni.

A rendezvény egyik fontos témáját adta a HR és a vállalatvezető viszonya: hogyan tud hozzájárulni a üzleti eredményekhez és a versenystratégia megvalósításához a HR. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a korábban kizárólag felsővezetői elvárásokban gondolkodó szemléletet mára egy olyan váltotta fel, ahol már versenyezni kell a jó munkaerőért és személyre szóló ajánlatban kell gondolkodni. A konferencián az is elhangzott, hogy a munkavállalói elvárások is lényegesen megváltoztak: már nem csupán a megfelelő javadalmazás az egyedüli vonzóerő, egyre nagyobb az igény a változatos, kihívó munkakörök iránt, ahol a cég megfelelő jövőképet biztosít a munkavállalónak. A tudás át- és felértékelődése kapcsán az is elhangzott, hogy ma már nem elhanyagolható terület az új tehetségek felfedezése és kinevelése. A cél érdekében vezető utánpótlás programok indítását tartják célszerűnek, melyek a friss diplomások számára kínálnak hosszú távú elhelyezkedési lehetőséget az adott vállalatnál.

Dr. Szelecki Zsolt a Hewitt Inside Consulting ügyvezető-igazgatója elmondta: a Legjobb Munkahely felmérés során igény fogalmazódott meg egy klub létrehozására, melynek keretén belül szakterületükkel kapcsolatos mélyebb kérdéseikre is választ kaphatnának a tagok, ami nagy támogatást jelentene munkájukban. Terveik szerint a jövőben felméréseket készítenek és egy web-alapú tudásanyag megosztását tervezik a belépőkkel. A HR Masterclass konferenciára visszatérve megjegyezte: a következő fórumot 2003. január 16-17-én rendezik, amin a mostanihoz hasonló nagy érdeklődésre számítanak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50