Westel: új MMS szolgáltatások

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 11. 19:42
A Westel olyan új megoldást vezetett be, amely lehetővé teszi, hogy akár több százezer ügyfele fogadhasson MMS üzeneteket.
2002. október 11-től minden olyan westeles fogadhat MMS-t, aki WAP használatára alkalmas készülékkel rendelkezik, így akár több százezer Westel-ügyfél lesz képes a multimédiás üzenetek megtekintésére. Ezen új megoldás segítségével az MMS telefonnal vagy a www.777sms.hu MMS szerkesztőjével küldött multimédiás üzenet akár MMS telefon nélkül fogadható a Westel hálózatában. Az MMS szerkesztő használata esetén sem a küldéshez, sem a fogadáshoz nem szükséges MMS készülék.

Az Ericsson és a Westel fejlesztése révén a Westel WAP-os készülékkel rendelkező ügyfele 2 darab SMS-ben kap értesítést a képes üzenet érkezéséről. Az első SMS-ben az üzenet azonosítója és az a WAP cím található, amelyen keresztül a képek megtekinthetők, míg a második üzenetben a megtekintésre vonatkozó tájékoztató információ szerepel.

Bizonyos készülékek alkalmasak az SMS szövegében található számok, URL-ek felismerésére és kezelésére, megkönnyítve ezzel a WAP böngésző elindítását és az üzenet gyors megtekintését. A többi készülék esetén a 2. SMS útmutatásai alapján a Westel WAP oldalára lépve érhető el az MMS megtekintésére szolgáló menüpont, itt pedig az üzenet 8 jegyű azonosítójának és a saját telefonszámnak a megadásával az üzenet a kijelző felbontásától függő minőségben megtekinthető.

A Westel további újdonsága a készülékre szabott képes MMS hírszolgáltatás megjelenése. A jelenleg forgalomban kapható két MMS készülék használóit regisztrációt követően ezentúl a “HIRMMS" és a “HIRMAXMMS" infoMMS szolgáltatások napi 2 képes-szöveges hírben tájékoztatják a nap vezető híreiről. Előbbi kategóriára a Sony Ericsson T68i, utóbbira a Nokia 7650-es készülékek tulajdonosainak érdemes előfizetnie.

Kulcsszavak: +fohir Westel MTR MMS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55