Tanulmány a helyi e-kormányzati rendszerek sikeres stratégiáiról

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 14. 09:36
Az SAP bejelentette, hogy elkészült egy új tanulmány (Local E-kormányzat Now: A Worldwide View), amely tizennégy ország helyhatóságainál vizsgálja a hatékony e-kormányzás legjobb gyakorlatait. A tanulmány a technológia egyedi szerepét vizsgálja a kormányzati szolgáltatásokban, valamint a választók részvételének növelésében.
A kutatás, amelyet részben az SAP szponzorált, elsőként koncentrál a helyi e-kormányzatokra, arra a területre, ahol a polgárok és a kormányzat közötti tranzakciók túlnyomó része zajlik. A két angliai nonprofit szervezet, az Improvement and Development Agency (IDeA) és a Society of IT Management (Socitm) által készített jelentés célja, hogy segítsen a helyhatóságoknak betartani azokat a határidőket, ameddig az e-kormányzati megoldásokat helyi szinten is be kell vezetni. Esettanulmányokat is tartalmaz, valamint azonosítja az ügyfélszolgálat, belső hatékonyság és polgári részvétel legjobb gyakorlatait, számos valós e-kormányzati kezdeményezést bemutatva, például a spanyolországi biztonságos e-szolgáltatásokat, a norvégiai e-demokráciát, illetve az USA és Kanada a kormányzati szolgáltatások költségeinek leszorításával kapcsolatos kutatásait.

"A tanulmányból az derül ki, hogy a hatóságok hasonló problémákkal küzdenek és hasonló célokat követnek az egész világon" - jelentette ki Martin Ferguson, az IdeA e-kormányzati tanácsadója. "Mivel a világon a különféle ütemtervek igen hasonlóak és inkább csak a felszínen különböznek, a helyi hatóságok rengeteget tanulhatnak mások példáiból, akik már megküzdöttek az e-kormányzat bevezetésének kihívásaival."

A tanulmány azonosította, hogy az új szolgáltatások bevezetésekor a sikeres e-kormányzatok megvizsgálják és megismerik más helyhatóságok, központi kormányzatok és független oktatási szervezetek példáját, tanulva az ő megvalósításaikból. A tanulmány továbbá megállapítja, hogy azokban az országokban, ahol a technológia segítségével a különböző szervezetek között is zajlik kommunikáció, lényegesen javul az információk kezelése és valóra válható az online szolgáltatások (e-szolgáltatások) minősége és hatékonysága a köztisztviselők és a polgárok, beszállítók és más szervezetek összekapcsolásával az interneten keresztül.

"A tanulmány bizalomkeltő trendet mutatott ki: ahelyett, hogy egyenként valósítanák meg az e-kormányzati megoldásokat, a helyi hatóságok együttműködnek annak érdekében, hogy a helyi kormányzati szolgáltatásokat a polgárok előnyére fordítsák" - mondta Tom Shirk, az SAP AG Public Services részlegéért felelős alelnöke. "Az információ megosztásával és az együttműködési technológiák segítségével értéknövelt szolgáltatásokat biztosítanak a polgárok számára."

A jelentés tizennégy ország - Ausztrália, Brazília, Kanada, Németország, az Ír Köztársaság, Finnország, Olaszország, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok - esettanulmányait dolgozza fel. Az esettanulmányokat a Szingapúrban, Hong Kongban és Japánban folyó fejlesztésekről szóló adatok egészítik ki, hogy a tanulmány lefedje mind az öt kontinenst.

A tanulmányban vizsgált számos helyhatóság valósított meg az SAP legjobb gyakorlatát alkalmazó e-kormányzati megoldásokat. Az SAP mySAP Public Sector központi és helyi kormányzatok számára biztosítja a világ minden részén, hogy elektronikusan összeköthessék a közigazgatást a polgárokkal, beszállítókkal és más szervezetekkel az interneten keresztül, javítva ezáltal a kommunikációt, karcsúsítva a szolgáltatásokat és csökkentve a költségeket a kormányzati szervezetekben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55