Az eTel alapító vezérigazgatója az ír igenről

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 25. 06:49
Sean Melly, az egyik legjelentősebb ír távközlési vállalat, az eTel Csoport alapító vezérigazgatója üdvözölte Demszky Gábor újraválasztott főpolgármesternek az önkormányzati választásokat követő azon kijelentését, amelyben Budapest testvérvárosának nevezte Dublint. Sean Melly az ír high-tech szektor prominens képviselőit tömörítő szervezet, az ICT Ireland elnökségi tagjaként az egyik kezdeményezője volt az ICT azon kampányának, amely az ír lakosokat a nizzai szerződést elfogadó szavazásra buzdította.
Sean Melly az ír igent kommentálva a kelet-közép-európai piacok fontosságát emelte ki: "Az eTel Csoport egyike volt azon ír vállalatoknak, akik elsőként ragadták meg az alkalmat, hogy jelentős kereskedelmi tevékenységet folytassanak a közép-európai országokkal. Magyarország mellett - ahol ügyfeleink száma meghaladja a 600-at - 3 további tagjelölt országban vagyunk jelen. Tapasztalataim szerint az EU bővítés nemcsak a befektetni vagy exportálni szándékozó ír vállalatok számára kínál jelentős üzleti lehetőségeket, hanem azon tagjelölt országoknak is, amelyek ki kívánják használni az új kereskedelmi lehetőségeket."

Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy ez a lehetőség egyben felelőséggel is jár a tagjelöltek számára. Az egyik legfontosabb kötelezettség a tiszta, becsületes versenypiaci feltételek megteremtése, különösen a telekommunikációs szektorban. Magyarországon a liberalizációs folyamat nehézségekbe ütközött, ami jelentős veszteségeket okozott az alternatív szolgáltatóknak és holtpontra juttatta a liberalizáció teljes megvalósulását.

"Reményeim szerint az igen szavazattal bebiztosított csatlakozási lehetőség megalapozza a tiszta kereskedelmi versenyfeltételeket minden olyan iparág számára, amely működését ki kívánja terjeszteni a régióra" - mondta Sean Melly.

Kulcsszavak: EU eTel távközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50