Icon: IBM-eszközök és integrációs szolgáltatások a földhivatalok részére

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 25. 12:23
Az Icon Számítástechnikai Rt. nyerte el a földhivatalok sokéves informatikai fejlesztési projektsorozatát lezáró, 350 millió forint értékű PHARE-pályázatot. A cél a teljes országos földhivatali rendszer infrastrukturális konszolidációja volt.
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nyílt PHARE-pályázatot írt ki a földhivatalok fejlesztésére, ahol a két legnagyobb részteljesítést az Icon nyerte el, mintegy 350 millió forint értékben. Az Icon a projekt során a megyei földhivatalok számára 22 db, 4 processzorig bővíthető IBM Intel szervert és 147 db nagy teljesítményű grafikus munkaállomást szállít, továbbá jelentős rendszerintegrációs feladatokat végez.

A rendszerintegráció ez esetben Windows 2000 szerverek és Oracle adatbázis-kezelők telepítésén túl teljes körű Microsoft SMS alapú rendszerfelügyeleti megoldás bevezetését jelenti, ami a jövőben sok száz számítógép üzemeltetését könnyíti meg. Az integrációs feladatok mellett a projekt keretében történik a majdani 120 fős, üzemeltetést végző szakembergárda oktatása, felkészítése is.

Tóth István, az Icon ügyvezetője az esemény kapcsán a következőket emelte ki: "Abban a szerencsében volt részünk, hogy a földhivatali rendszer eddigi fejlődésében is közreműködhettünk. Néhány évvel ezelőtt - szintén PHARE-pályázat keretében - a KFKI egy másik vállalata, az LNX kapcsolta hálózatba a megyei földhivatalokat és az Icon fejlesztette ki azt az országos felhasználói rendszert, ami térinformatikai alrendszerekre épülve webes felületen nyújt szolgáltatásokat (pl. különböző lekérdezési lehetőségeket) a földhivatal nagy ügyfelei és a nagyközönség számára."

Kulcsszavak: Icon rendszerintegráció

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50