A Vodafone új szolgáltatásokat vezet be világszerte

Jön a Live! és a Mobile Office - karácsonytól MMS Magyarországon

Szalay Dániel, 2002. október 28. 20:39
Jövő év elején indul Magyarországon is az a szolgáltatás a Vodafone-nál, melynek segítségével a szolgáltató hazai ügyfelei képesek lesznek multimédiás üzenetküldésre, mobil e-mailezésre, csevegésre, színes WAP és mobilos játékokat magában foglaló multimédia-szolgáltatás használatára. A Vodafone Live! szolgáltatás részeként fog működni, de az MMS-t még idén karácsony előtt bevezetik - tájékoztatta lapunkat Pál Beáta, a Vodafone magyarországi sajtószivője. Vitai Attila, a hazai részleg vezérigazgatója szerint a Vodafone az új szolgáltatásokkal a lehető legjobb helyzetbe kerül, hogy a világ vezető mobilmárkanevévé váljon.
A Vodafone csoport bejelentette, hogy új mobil szolgáltatást indít Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban, Vodafone Live! néven. 2003-tól Ausztráliában, Görögországban és Új-Zélandon is elindítja hasonló szolgáltatását.

Az ügyfeleknek lehetőségük nyílik arra, hogy bárhol és bármikor képes üzenetet küldjenek és fogadjanak, a legújabb mobiltelefonos játékokat és többszólamú csengőhangokat letöltsék és lejátsszák, hang-, szöveges és e-mail üzeneteket küldjenek és fogadjanak, cseteljenek barátaikkal az interneten megszokotthoz hasonló módon.

A Live! a beépített kamerás mobiltelefonokról lesz hozzáférhető, egy egyszerű színes menü használatával. Pál Beáta, a Vodafone magyarországi szolgáltatójának szóvivője arról is tájékoztatott, hogy a szolgáltató az új szolgáltatáshoz saját márkanevet viselő mobiltelefonokat fog piacra dobni. Jelenleg három színes kijelzős, digitális fényképezőgépet tartalmazó készülékkel (Sharp GX10, Panasonic GD87 és Nokia 7650) vehető igénybe vehető a szolgáltatás a fentebb említett országokban, de a készülékek listája folyamatosan bővül.

A Live! mellett a Mobile Office a mobilszolgáltató cégeknek szóló ajánlata, amely a modern globális és mobil üzleti környezethez tervezett szolgáltatások portfolióját tartalmazza. A Vodafone Mobile Office első terméke, a Vodafone Remote Access ("távoli hozzáférés"), amely a csoporton belül idén novemberben, míg Magyarországon 2003 januárjától lesz elérhető. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi majd az ügyfelek számára, hogy vállalatuk helyi hálózatához (LAN) bárhonnan hozzáférjenek. A szolgáltatás könnyen használható módon, végpont-végpont kapcsolatot biztosít majd a távoli laptop vagy PDA és egy biztonságos LAN között.

Az összes adatszolgáltatás először a 2.5G, majd bevezetése után a Vodafone 3G-hálózatain is elérhető lesz. A 3G-hálózatok és berendezések lehetővé teszik majd a Vodafone számára, hogy a Vodafone Live!-on és a Vodafone Mobile Office-on keresztül több és gyorsabb szolgáltatást nyújtson.

Pál Beátától lapunk megtudta, a Vodafone magyar hálózatán karácsony előtt kívánják bevezetni az MMS szolgáltatást. Ezzel a cég körülbelül féléves lemaradását is behozza, mivel a Westel - a világon az elsők között - már régebben, és a Pannon is nem oly rég már bevezette a multimédiás üzenetküldést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14