A megújult INFOTrend sem vonz túl sok érdeklődőt

Hírek a kiállításról

F. Fülöp Hajnalka F. Fülöp Hajnalka, 2002. október 31. 13:30
A korábbi INFO kiállítást megújított szervezési feltételekkel és alapvetően más felfogásban rendezte meg idén a Hungexpo. Az informatikai és telekommunikációs ágazat professzionális felhasználói, résztvevői számára INFOtrend néven új, konferencia alapú szakkiállítást kínál.
Az informatika fogyasztókhoz közelálló termékeinek bemutatására, azok értékesítésére korábban már megrendezték - az őszi BNV-vel párhuzamosan - egy fogyasztási típusú nagyközönség vásárt, INFOMarket néven. A tegnap megnyitott INFOtrend Nemzetközi informatikai és telekommunikációs konferencia és szakkiállítás tematikájában központi szerepet kap az információs és kommunikációs társadalom. A szakmai célcsoportokat megszólító konferenciák és az azokat kísérő, megoldásközpontú kiállítás a formálódó információs társadalom kérdéseire kíván választ adni. Ezen témák megjelenítésére, bemutatására az október 31-ig nyitva tartó rendezvényen kerül sor a Budapesti Vásárközpontban. Az INFOTrend és az ehhez szorosan kapcsolódó ECE 2002 kiállítást a B pavilonban széleskörű szakmai konferencia program kíséri.

A tegnapi, október 29-i - a szakmai partnerek által szervezett - szakmai konferencia program olyan aktuális témákat érintett, mint az információs társadalom stratégiája, informatikai képzés és oktatás, munkavégzés informatikai támogatása, valamint a munkavégző lét minősége és az informatikai alkalmazás. A meglehetősen belterjes közönség a teljesség igénye nélkül: hallhatta Z. Karvalics Lászlót, az Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK) főmunkatársát a modern infokommunikációs eszközök, azokon belül is a mobiltelefonok által behálózott világunkról. A kutató szerint a kis handy-k nemcsak üzleti sikert hoznak a forgalmazóknak, és nemcsak státuszszimbólumként funkcionálnak, de használatukkal eddig sosem látott mértékben megnőtt a társadalom tagjainak ún. akciórádiusza, vagyis a hatékony szervezéssel jobban tudnak közösen élni. Az ún. interkonnektivitás (társadalmi kölcsönös kapcsolatok rendszerének felhasználása) jelentősen javította a demokrácia esélyeit Magyarosrszágon.

Mlinarics József, a Magyar Tartalomfejlesztési Szövetség elnöke pedig a hálózaton elérhető magyar nyelvű, illetve magyar vonatkozású információvagyon kiaknázásáról beszélt, többek között. Október 31-én, azaz holnap, csütörtökön pedig a kiállító cégek tartanak cégprezentációkat. Az előadó cégek: Answare Kft., Damovo Hungária Kommunikációs Kft., Symantec Képviselet, Magyar Kábelkommunikációs Szövetség és a Hungax Kft.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50