Dell kéziszámítógépek november 18-án

Tóth Kristóf, 2002. november 6. 09:37
A Dell Computer egyik munkatársa a napokban megerősítette azon közelmúltban szárnyra kelt pletykákat, melyek szerint a világ vezető számítógépgyártói között nyilvántartott cég az idei őszi Comdex számítástechnikai szakkiállítás keretein belül, konkrétan november 18-án mutatja majd be első kéziszámítógépeit, szám szerint kettőt.
Habár a Dell Computer munkatársa nem kívánt kommentárt fűzni a két kéziszámítógép teljesítményéhez, illetve várható kiskereskedelmi árához, egyes források tudni vélik, hogy a kisebb teljesítményű modell 199 dollárba, a nagyobb teljesítményű és egyben szélesebb szolgáltatási körrel rendelkező verzió pedig 299 dollárba fog kerülni. Ezek alapján elmondható, hogy a Dell Computer középkategóriás termékekkel kíván megjelenni a kéziszámítógépek egyre zsúfoltabb piacán, és várhatóan csak bizonyos idő eltelte után mutatja majd be high-end kategóriás modelljeit, azonban ezzel kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét információink.

Egy, a Dell Computertől nemrégiben kiszivárgott, kizárólag belső használatra szánt dokumentum szerint mindkét kéziszámítógép-újdonság 3,5 colos képátlójú TFT (Thin-Film Transistor) kijelzővel, Secure Digital (SD) és Compact Flash (CF) bővítőhellyel, valamint úgynevezett jog dial kezelőgombbal fog rendelkezni. A cég munkatársai egyébként megerősítették, hogy az említett dokumentáció a Dell Computertől szivárgott ki, azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a bennük fellelhető információknak nem szabad százszázalékosan hinni, ugyanis a két kéziszámítógép-specifikációt csak a napokban véglegesítik.

A Dell Computer első kéziszámítógépeit elsősorban az ár, illetve a bennük található processzor különbözteti meg egymástól. A várhatóan 199 dolláros áron forgalomba kerülő modellben egy 300 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel XScale processzor kap helyet, a 299 dolláros áron kapható verzióban pedig egy 400 MHz-es frekvenciájú Intel XScale chip található. A Dell Computer kéziszámítógép-piacra történő belépését az ebben a piaci szegmensben már hosszabb ideje érdekelt cégek különböző mértékű árcsökkentésekkel próbálják meg megnehezíteni, azonban szakértők szerint a Dell Computer a tudásukhoz mérten kedvező árú, vadonatúj kéziszámítógépei révén viszonylag rövid idő alatt nagy sikert érhet el.

Kulcsszavak: pda +fohir Dell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50