Oki az állatkertben

Zookiadvány

, 2002. november 9. 16:23
Látványos és szórakoztató formát választott az Oki Magyarország az új C7000 és C9000 színes nyomtatócsalád bemutatására: október 8-án az állatkertbe invitálta a sajtó képviselőit és partnereit.
Az Oki két évvel ezelőtt bocsátotta piacra nagy sebességű irodai színes nyomtatóit, amelyek mérföldkövet jelentettek mind sebességben, mind egyéb műszaki paramétereik tekintetében. Ez már a második generáció volt, kiküszöbölve a műszaki fejlesztés során tapasztalható számos "gyermekbetegséget".

Az Oki Electric Industry Co. Ltd. 2002 márciusának végén jelentette be, hogy mind a 22 japán gyártó- és fejlesztőegységére megkapta az ISO 14001-es környezetvédelmi minősítést. Az elismerést a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (International Organization for Standardization) adta ki, annak eredményeképpen, hogy az Oki által alkalmazott technológiák és folyamatok összhangban állnak a nemzetközi környezetvédelmi szabványokkal.

"Ez a minősítés annak elismerése, hogy az Oki világszínvonalú környezetvédelmi rendszert üzemeltet. Mi elköteleztük magunkat, és cégpolitikánk részeként is megfogalmaztuk, hogy az elektronikai gyártók között vezető cég kívánunk lenni a környezetvédelem tekintetében is" - mondta Maszajoshi Ino, az Oki Electric környezetvédelmi programért felelős elnökhelyettese.

Az új C7000 és C9000 nyomtatócsalád bemutatóján a Fővárosi Állat- és Növénykertben a műsorvezető Csiszár Jenő, az ismert médiaszemélyiség volt, aki a tőle elvárható könnyed stílusban vezette az eseményt. A program elején Érdi Krausz Gábor, az Oki Magyarország ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a cég április és október között 36,7%-os árbevétel-növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest. A hallgatóság Janics Pétertől, az Oki Magyarország műszaki menedzserétől hallhatott összefoglalót az újdonságokról. Ennek legfontosabb üzenete az volt, hogy reális értékekkel kell kiszámolni a nyomtatók üzemeltetési költségeit, hiszen egy átlagos üzleti dokumentum csupán 10-12%-os lefedettségű (magyarul ilyen mértékig van írással kitöltve a papír), s ha lapköltségszámítást végzünk, ezt az adatot kell alapul vennünk. Néhány költségszámítási táblázat is megjelent a vetítővásznon, amiből újra kiderült, amit már többször megírtunk: a sok egyéb előny mellett az Oki nyomtatók egyik legnagyobb erőssége az igen gazdaságos üzemeltetés. Ezek után újra Csiszár Jenő vette át a mikrofont, és kerekasztal-beszélgetésre invitált számos, az élet különböző területén dolgozó felhasználót. A Csodák Palotája, a Műcsarnok, a Piac és Profit, az S8 Stúdió, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert képviselői beszámoltak arról, hogy munkájukat mennyire könnyítette meg, illetve mennyire emelte más szintre az Oki színes nyomtatóinak használata, amelyeket egy tesztidőszak erejéig birtokolhattak a cég jóvoltából. A beszélgetésből kiderült, hogy a nagy sebességű színes nyomtatás az élet minden területén új lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt.

A műsor végén az Oki Magyarország ünnepélyesen örökbe fogadta az állatkert egyik még "árva" állatát, a marát. A kedves kis kengu-nyúl neve mostantól Mara Oki.

Az Oki teljes márkaátalakítási programba kezd

Az Oki Europe Ltd. új formát adott, weblapjainak, hírleveleinek, brosúráinak és levélpapírjainak az európai vállalati megjelenés mindenre kiterjedő átalakításának részeként. A jellegzetes új márkamegjelenés az Oki törekvése szerint modernebb, és tükrözi a folyamatos innovativitást.

A cég külső és belső európai érdekeltségeivel folytatott széles körű egyeztetését követően született meg az új design, amelynek elemeit úgy tervezték, hogy sugározza a vállalat szakmai tekintélyét a nyomtatott kommunikáció terén:

"Értékesítési csatornáink érzékelhetik az ügyfélszolgálatra fektetett erőteljes hangsúlyt. Folyamatosan fejlesztjük szolgáltatási anyagainkat, és továbbra is a lehető legérthetőbben kívánunk megfelelő és hasznos termékinformációt nyújtani. Új termékeink piaci megjelenésével egyidejűleg továbbfejlesztett meghajtókat, kézikönyveket, prospektusokat és értékesítést támogató anyagokat találnak majd vásárlóink."

Kulcsszavak: OKI-hu printer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38