Trend a trendi

, 2002. november 9. 16:21
Az informatikai és telekommunikációs ágazat professzionális felhasználói számára Infotrend néven új, konferencia alapú szakkiállítást kínál a Hungexpo Rt. október 29. és 31. között a Budapesti Vásárközpontban. A Monitor, amely ebben az évben vette fel a Trend előnevet, jelzésértékű üzenetet lát a névválasztásban: amiképp a hírújságokat, úgy a friss termékek bemutatóit is háttérbe szorítják a webes megjelenések, az online portálok, az internetes termékismertetők, ugyanakkor a jövőben várható tendenciák összefoglalásához kevés a virtuális megjelenés, a trendek elemzése egyelőre még inkább élő rendezvényeken és kézzel fogható papírújságokban történik.
Az Infotrend - Nemzetközi informatikai és telekommunikációs konferencia és szakkiállítást, mint a neve is mutatja, nem a korábbi Info vagy a még korábbi Compfair, illetve Ifabo helyébe lépő informatikai rendezvénynek kell tekinteni; a szigorúan a szakmának szóló kiállítást színvonalas és gazdag konferenciaprogram kíséri, amely egy manapság divatos feladatra vállalkozik, az informatika és a telekommunikáció piaci trendjeinek felvázolására.

Az Infotrend kiemelt lehetőséget biztosít az információs társadalomhoz, valamint a tudás alapú társadalomhoz vezető stratégiai fejlesztések bemutatására. E téma megjelenése a Sulinet program keretében zajlik ("B" pavilon, 12/b stand).

Az Infotrend kapcsolódó rendezvénye a nemzetközileg elismert, idén 7. alkalommal jelentkező ECE 2002 - Közép- és kelet-európai kábel- és szatellitkiállítás és konferencia, amely várhatóan több ezer érdeklődőt vonz a régióból.

A Hungexpo Rt. szakmai partnere a Magyar Elektronikai és Infokommunikációs Szövetség, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, a Magyar Tartalomipari Szövetség, valamint a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület.

Az Infotrend konferenciaprogramjának első napján, október 29-én a szakmai szervezetek által javasolt témákat járják körbe rangos előadók: Az informatika és a képzés, oktatás; A munkavégzés informatikai támogatása; A munkavégző lét minősége és az informatikai alkalmazás.

Elsősorban az IT-vezetők érdeklődésére számítanak október 30-án, a III. Infopen CIO Fórumon. A Creating the CIO Executive Success Cycle című angol nyelvű előadás után egy kerekasztal-beszélgetés keretében neves IT-vezetők vallanak színt, hogy "miközben vizet prédikálnak, mit isznak valójában". A délután folyamán szó esik az ITC 2003-ban várható trendjeiről, illetve a CEO és a CIO kapcsolatának kritikus pontjairól.

Az utolsó napon, október 31-én a kiállítók számára nyílik lehetőség céges prezentációkra nem kevésbé izgalmas témákban, mint amilyen a biztonság és a hálózatok konvergenciája a gyakorlatban.

Az internetkávézóban ("B" pavilon, 5/a stand) az érdeklődők fél óra ingyenes internet-hozzáférést kaphatnak.

A "B" pavilonban e-Info Pont néven több, internet és adatbázis alapú, speciális szolgáltatások működtetésére kifejlesztett, érintőképernyős terminált telepítenek, amely alkalmas nagy forgalmú nyilvános helyeken tájékoztató információk megjelenítésére.

A Budapesti Vásárközpontba érkezőknek ingyenes parkolási lehetőséget biztosít a Hungexpo Rt.

Kulcsszavak: kiállítás INFOtrend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50