Matáv: támogatás az Országos Onkológiai Intézetnek

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 11. 13:34
Dr. Farkas Emil, a Daganatok Sebészete Alapítvány kuratóriumának elnöke vehette át azt a 2 800 000 Ft-os adományt, melyet Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója adott át ma délelőtt az Országos Onkológiai Intézet épületében. Az alapítvány az adomány teljes összegét speciális mellkas-sebészeti műszerek beszerzésére fordítja.
Az 1991 óta működő alapítvány több mint egy évtizede tesz folyamatos erőfeszítéseket az Országos Onkológiai Intézet sebészeti osztályán végzett daganatsebészeti munka elméleti és gyakorlati tevékenységének eredményesebbé tételéért, a nemzetközi tapasztalatok és a hazai eredmények megismertetéséért, valamint a munkacsoport eredményeinek publikálásáért. Dr. Farkas Emil, a kuratórium elnöke elmondta: "Célkitűzéseink maradéktalan eléréséhez elengedhetetlenül fontos a sebészeti osztály olyan eszközeinek és tárgyi berendezéseinek fejlesztése, amelyek szükségesek a korszerű és eredményes daganatsebészeti munkához, s amelyeket a társadalombiztosító révén nem szerezhetünk be. A Matáv által adományozott csaknem hárommillió forintból olyan speciális műszereket vásárolhat alapítványunk, melyekkel különböző mellkas-sebészeti műtéteket immáron a legkorszerűbb technika segítségével végezhetünk."

A Matáv 7 kiemelt adományozási célterületre (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítása, egészségmegőrző programok, kommunikációs problémák gyógyítása, hátrányos helyzetűek sporttevékenysége, hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezései, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelése, telefonos segélyszolgálatok támogatása) koncentrál, és évről évre nagyobb összegű - tavaly közel 70 millió forintos - jótékony célú támogatást nyújt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14