Interoperabilitási bemutató vezető mobilcégek részvételével

Kollár Csaba, 2002. november 18. 22:02
A Las Vegas-i Comdexen a vezető mobilkommunikációval foglalkozó vállalatok bemutatták a varratmentes kapcsolódással működő MMS-t több hálózaton és több száz szerveren keresztül, bizonyítva, hogy már most megoldható a készülékek, a hálózatok és a szerverek közötti interoperabilitás.
A Comdex Fall rendezvényen a résztvevők az MMS kliens- és telefonoldal képviseletében a Matsushita (Panasonic), a Microsoft, a Motorola, a Nokia, a Sony Ericsson és a Teleca, az MMS szerveroldal képviseletében pedig a Comverse, az Ericsson, a Logica, a Nokia, az Openwave Systems Inc. és a Tecnomen vettek részt.

A kezdeményezés alapötletét az adta - olvasható közös közleményükben - hogy az MMS sikerének záloga az, hogy mennyire képesek majd egymással együttműködni a különféle gyártók különféle készülékei, hálózatai, szerverei. Ha ez megvalósul, akkor a multimédiás mobilkörnyezetet felfedező fogyasztónak természetes lesz, hogy bármely alkalmazást és/vagy szolgáltatást, bármely hálózatról, bármilyen (mobil)kommunikációs eszközzel elérjen. E cél érdekében foglaltak állást és egyesítették erőiket a rendezvényen részt vevő vállalatok, amelyek kivétel nélkül tagjai az OMA-nak (Open Mobile Alliance - nyílt mobilszövetség), amelyik megalkotta a nyílt MMS specifikációkat. Ezek a specifikációk segíthetnek a szabványok megalkotásában, az interoperábilis alkalmazások bármely országban történő elterjedésében, valamint a piacon egymással versengő vállalatok együttműködésének erősítésében.

Kulcsszavak: =Comdex2002 +fohir MMS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14