XII. DAT: 28 millió Euro vár a tartalomfejlesztőkre

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 26. 10:25
Szekcióülésekkel folytatódik ma a Matáv Tölösi Péter Konferenciaközpontjában a tegnap elkezdődött tartalomipari konferencia, a XII. DAT, amely a rövidesen Magyarország számára is megnyíló Európai Unió-s lehetőségek révén az eContent nevet viseli.
Az első napon a házigazda Straub Elek köszöntője után Csepeli György, az IHM politikai államtitkára tartott nyitóelőadást az információs társadalom fő motívumairól (kapcsolatiság és hozzáférhető tudás), a kiépítés gazdasági és lelki akadályairól, a stratégiai célokról illetve az célok megvalósítása érdekében elvégzendő rövid- és hosszú távú teendőkről.

Ezután következett konferencia legfőbb témaköre, az EU eContent programja, amelyről a távolból (telekonferencia segítségével) Heli Lehtimäki, majd a helyszínen Judith Pretty és Tanja Vadrot tartottak előadást. A dolog aktualitását az adja meg, hogy 2002. december 16-án az EU eContent programja meghirdeti harmadik pályázati felhívását, s ezen – most először – magyarországi szervezetek teljes jogú résztvevőként indulhatnak a mintegy 28 millió Euro összegű pályázati támogatásért. A fő témakörök: az információs közvagyon hasznosításának ösztönzése; a digitális tartalom előállításának segítése többnyelvű és multikulturális környezetben; a digitális tartalom piacának dinamizálása. A pályázati kiírással kapcsolatos információk megtalálhatók a program hivatalos honlapján: http://www.cordis.lu/econtent.

A kamara-kiállítással is fűszerezett konferencia további előadásai is kapcsolódtak az EU-s előadásokhoz: szó volt a hazai stratégiai felkészülési tervekről, kutatás-fejlesztési pályázatokról, a tartalomipar és az együttműködések lehetőségeiről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14