Konferencia a mobiltanulás új távlatairól

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 29. 11:07
A Westel és az MTA Filozófiai Kutatóintézete közös interdiszciplináris társadalomtudományi kutatóprogramja keretében "Filozófia, pszichológia, művelődés" címmel 2002. november 29-30-án kétnapos nemzetközi konferenciára kerül sor az Akadémián. Az első nap témája a mobiltanulás pedagógiája és pszichológiája, a második napon pedig azokról az alapvető kérdésekről esik szó, amelyekkel az interaktív multimédiás kommunikáció viszonyai közepette a filozófiának szembe kell néznie. A konferenciához kapcsolódóan megjelent a kutatás eredményeit összegző harmadik magyar nyelvű kötet.
A mobilhasználat és a vezeték nélküli multimédia jelentős pszichológiai és pedagógiai kihívást jelent, így a most sorra kerülő m-learning konferencia nemzetközi viszonylatban elsőként a mobiltanulás témáját nem a hardver- és szoftverfejlesztés, hanem a társadalomtudományok nézőpontjából vizsgálja. A konferencián a magyar előadók mellett svéd, finn, norvég, brit, német, görög és amerikai kutatók ismertetik álláspontjukat. Az új kommunikációs környezetben merőben új módon és sürgetően fogalmazódik meg a filozófia számos hagyományos problémája: így pl. a világ megismerhetőségének kérdése egyre inkább a webtartalmak fellelhetőségének, az emberek közötti egyenlőség-egyenlőtlenség kérdése pedig az internetes láthatóság-láthatatlanság kérdésévé válik.

A Westel és a Filozófiai Kutatóintézet közös kutatási programja 2001 januárjában kezdődött. A program során eddig három magyar nyelvű és egy német nyelvű kötet született, utóbbi - valamint a napokban megjelent harmadik magyar kötet, a Mobilközösség - mobilmegismerés - a konferencia keretében bemutatásra kerül.

A konferencia teljes programja megtalálható a www.fil.hu/mobil/nov-konf weboldalon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50