IT szektor: a növekedés motorja az internet és a kommunikáció lesz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 4. 18:46
A Deloitte Touche Tohmatsu European Technology Fast 500 felmérésében szereplő cégek vezérigazgatói úgy vélik, az idén és a következő három évben az internet lesz az iparág legtöbb figyelmet igénylő szegmense. A szoftverek valamivel fontosabb szerepet játszanak ez évben, ám idővel ez visszaesik, az internet és a kommunikáció viszont fellendül.
Az Európában és a világban egyaránt tapasztalható komor tőzsdei hangulat ellenére a European Technology Fast 500 igazgatói a lassulást olyan cégek rég esedékes kiszóródási folyamataként ítélik meg, melyek körül túl nagy volt a felhajtás, túlfinanszírozottá váltak, mégis kiábrándító eredményeket hoztak. Figyelve a hardverszektor növekedésének visszaesését, a megkérdezett igazgatók a szoftverek, az internet és a kommunikációs szektorok, valamint az élet-tudományok felemelkedésére számítanak. A vezetékes internetelérést az egyik legjobb lehetőségnek tartják, míg a mobil eléréssel kapcsolatban kevésbé optimisták. Hasonló véleményen vannak a 3G-ről, melyről a körülötte tapasztalható nyüzsgés ellenére az európai cégvezetők mindössze 13 százaléka gondolja úgy, hogy a következő nagy lehetőséggé érik.

A technológiai iparban végbement kedvezőtlen folyamatok dacára a European Technology Fast 500 igazgatók nagy többsége a lassulást a kevésbé életképes cégek egészséges szelektálódásának tartja, amely rövidtávon fájdalmas, de a következő 12-18 hónap alatt stabilabbá teszi az iparágat.

A vezetők mintegy egyötöde szerint a mostani szelektálódás hasonló a vad és őrült ‘90-es években tapasztaltakhoz, ami néhány évig hatással lesz ugyan az iparágra, ám a jelenséget szinte kivétel nélkül átmenetinek vélik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36