Zavarmentesen hallgatható a Pannon Rádió

Kovács Attila, 2002. december 5. 20:40
A HÍF december 5-én azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy a hatóság Hírközlési Területi Hivatala a rendőrség közreműködésével megszüntette a Pannon Rádió körül, hónapokkal ezelőtt kialakult törvénytelen állapotot. Az ORTT műsorszolgáltatási engedélye alapján 2000. október 12-e óta működő Pannon Rádió mostantól ismét zavarmentesen hallgatható.
Mint ismeretes, a Pannon Rádió többségi tulajdonosa idén tavasszal új telephelyre kért rádióengedélyt, amelyet megkapott. A kisebbségi tulajdonos azonban engedély nélkül "kalózrádióként" folytatta a műsorsugárzást az eredeti helyszínről, így az adott frekvencián két műsor volt fogható. A hírközlési hatóság, a szükséges eljárások lefolytatása és többszöri eredménytelen felszólítás után a mai napon a törvényes állapotot helyreállította.

A jogellenes helyzet hosszú időn keresztül nem szűnt meg, ugyanis a kötelezett nem mutatott hajlandóságot a teljesítésre, sőt a háromszori bírság kivetése sem vezetett eredményre. A bíróság a végrehajtást nem függesztette fel. A hatóság folyamatos vételmegfigyeléssel, ellenőrző méréssel meggyőződött a jogszerűtlen állapot fennállásáról, és ezt jegyzőkönyvben rögzítette. Ezek alapján szabálysértési eljárást indított, melynek lehetséges következménye a szabálysértés elkövetési tárgyának lefoglalása. Az elsőfokú hatóság az erre vonatkozó jogszabályokat messzemenően figyelembe véve újabb határozatot bocsátott ki, ami már tartalmazta az adó lekapcsolását és pecsételés céljából való elszállítását a rendőrség közreműködésével. A határozat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően végrehajtásra került.

Kulcsszavak: rádió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36