COMDEX Hungary áprilisban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 6. 13:22
Az informatikai szakma egybehangzó véleménye, hogy az Ifabo megszüntetése, majd a Compfair elvérzése után ICT szakkiállítási vákuum keletkezett Magyarországon, és ezt az űrt a több, mint egy éves szünet után megrendezett INFO-Market és INFO-Trend sem volt képes elegendő kiállítóval és szakmai tartalommal megtölteni. Ez év áprilisában az a Hemberger Sándor és csapata vállalkozik újból egy nagyszabású információ-technológiai és telekommunikációs szakvásár megrendezésére, akinek nevéhez a magyarországi Ifabo-kiállítások fűződnek.
A COMDEX Hungary - mint ezt Hemberger Sándortól megtudtuk - független a Comdex Fall és Comdex Spring (illetve az ezek nyomában szinte az egész világon megrendezett) szakvásároktól, bár azok szellemére éppen ezzel a szóval - a Magyarországon levédett név használatával - kívánnak utalni, valóban újra egy rangos szakvásárt szeretnének rendezni. Minderre azért is szükség van, mert az elmúlt években - és bizony valószínű, hogy ez összefügg a jó szakvásárok hiányával - Magyarország informatikai lemaradása fokozódott; miközben ott toporgunk az EU kapujában, nemcsak a bentiektől való lemaradásunk nő, hanem sorra előznek meg bennünket a hasonló adottságú szomszédjaink is.

A Syma Expo Kft., mint a kiállítás szervezője úgy véli, hogy az április 16. és 19. közötti időszakra tervezett első COMDEX Hungary hagyományteremtő lesz, és ismét lesz rendszeres tavaszi IT-szakvásár Magyarországon. Az előzetes megbeszélések alapján számítanak az IHM, az IVSZ, a MATESZ és más szakmai szervezetek támogatására. Természetesen a jelenlegi informatikai recesszió senkit nem jogosít fel vérmes reményekre, de Hemberger Sándor úgy véli, hogy az SAP Csarnokot megtölthetik a kiállítok, és ha ez nem is jelent olyan erőteljes indítást, mint amilyennek 1981-ben az első budapesti Ifabo berobbant, azért a mostani informatikai rendezvényeket méretben legalább három-négyszeresen felül fogják múlni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55