10 millió dolláros processzorlopási ügy Angliában

Tóth Kristóf, 2003. január 13. 21:30
A brit rendőrség szóvivője bejelentette, hogy London híres repülőtere, a Heathrow közelében egy áruszállító teherautóval együtt 6,2 millió font, azaz mintegy 10 millió dollár értékben loptak el különböző PC-s processzorokat. A rablásra vasárnap reggel akkor kerülhetett sor, amikor a repülőtér kereskedelmi területének közelében leállított teherautót kísérői rövid időre őrizetlenül hagyták. A rendőrség szóvivője hangsúlyozta, hogy a repülőtér biztonsági szolgálata feltehetőleg semmiképp sem hibáztatható az üggyel kapcsolatban.
Rendőrségi források szerint a mintegy 10 millió dollár értékű ellopott szállítmány olyan Intel-gyártmányú Pentium III-as processzorokból állt, melyek az amerikai Miamiból érkeztek a szigetországba, és amely szállítmány végcélja egyelőre ismeretlen. A rendőrség egyelőre azt sem tudja, hogy a rendkívül értékes processzorszállítmány épp a lopást megelőzően érkezett a világ legnagyobb légi forgalmát lebonyolító Heathrow repülőtérre, vagy esetleg éppen arra várt, hogy onnan légi úton külföldre kerüljön. Említésre méltó, hogy egyesek szerint tévesek a Pentium III chipekről szóló híradások, ugyanis az ellopott szállítmány állítólag nem ilyen, hanem Pentium 4-es processzorokat tartalmazott.

A nyomozás jelenlegi állása szerint két, eddig ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy vasárnap reggel ellopta az értékes szállítmányt tartalmazó teherautót - nyilatkozta a brit rendőrség szóvivője az üggyel kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a hatóságok a lopást követően nem sokkal egy közeli üzleti negyedben megtalálták az ellopott gépjárművet, melynek rakterét a tolvajok addigra nagyrészt kiürítették, így a lopott processzoroknak végül csak mintegy egynegyede került elő.

A rendőrök természetesen azonnal megkezdték a teherautó sofőrjének a kihallgatását, aki azonban állítólagosan nem tudott érdemleges információkkal szolgálni a lopással kapcsolatban. A rendőrség egyébként mindeddig egyetlen személyt sem tartóztatott le az üggyel kapcsolatban, viszont Feltham közelében ráleltek egy fehér Renault kisteherautóra, melyet a rablók feltételezések szerint felhasználtak az akció során. A Heathrow repülőtér közelében legutóbb tavaly októberben fordult elő hasonló eset, amikor is egy szállítmányozási központból mintegy 4,5 millió dollár értékű processzort loptak el ismeretlenek.

Kulcsszavak: jog +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14