Transmeta: Biztonsági megoldások a TM5800-ban

Tóth Kristóf, 2003. január 15. 08:01
A Transmeta kedden bejelentette, hogy a közeljövőben beágyazott biztonsági funkciókkal kívánja ellátni Crusoe TM5800-as processzorainak egyes változatait.
Mint Walter Sun, a Transmeta termékmenedzsere elmondta, a biztonsági funkciókkal kibővített Crusoe TM5800 változat várhatóan az év második felében jelenik meg. A társaság a megoldással nyilvánvalóan a chipóriás Intel LaGrande mikroprocesszorainak kíván konkurenciát állítani, amelyek szintén beépített biztonsági szolgáltatásokkal fognak rendelkezni, és az elkövetkező években látnak napvilágot.

"Amennyiben a biztonságot nem a chipen belül biztosítjuk, kommunikálni kell a titkosítást végző chippel, amely egy sebezhető pont lehet a rendszerben" - mondta Matthew Perry, a Transmeta elnök-vezérigazgatója. "A titkosítási megoldások chipbe integrálásával sokkal nagyobb biztonság érhető el" - tette hozzá Perry.

Mint a processzorgyártó egyik képviselője elmondta, a társaság már megkapta az új TM5800 változat első működő prototípusát szerződéses chipgyártó partnerétől, a tajvani TSMC-től. Az új technológia lehetővé fogja tenni a felhasználók számára, hogy a bizalmas információkat, mint amilyenek például a különféle jelszavak, a processzoron belül titkosítva tárolják el.

A processzor amellett, hogy növeli a titkosított információ biztonságát, egyúttal jelentősen fel is gyorsítja a titkosítási műveletet, amely így nem csökkenti a rendszer teljesítményét.

A Transmeta mellett a rivális Intel is annak a Trusted Computing Platform Alliance szövetségnek a tagja, amely a processzorokba integrált titkosítási megoldások fejlesztésével foglalkozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50