Magyar tagok a Projekt Menedzserek nemzetközi szervezetében

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 21. 13:13
A projektmenedzseri funkció az utolsó 2-3 évben vált elfogadott foglalkozássá hazánkban. Minősített, etikai kódex-szel rendelkező szakmává válásának előfeltétele azonban az erre szakosodott közösségek létrejötte. Ennek megfelelően a közel egy éve elkezdődött folyamat, eredményeként 2002. december 18-án lezárult Magyarország csatlakozása az egyik legnagyobb Projektmenedzsment szövetséghez (PMI - Project Management Institute) és 35 tag szavazatával létrejött a "PMI Budapest Magyar Tagozat".
A magyar tagozat szervezésben hazai cégek képviselői, valamint olyan szervezetek is részt vállaltak, mint a Projekt Menedzsment Szövetség (PMSz), valamint a Távközlési és Informatikai Projekt Irányítók Klubja (TIPIK). A magyar tagozat létrejötte a szakma közös sikere, ugyanakkor az elmúlt évek projekt és rendszerintegrációs munkálatainak elismerése.

Az új szervezet elnöke Szalay Imre (HP Magyarország Kft.), a tagságért felelős elnökhelyettes Ternyik László (Clarity Consulting Kft.), a pénzügyi elnökhelyettes Bartók Sándor Péter (EDS Kft.), a kommunikációs elnökhelyettes Langer Tamás (IQSoft Kft.), a képzésért és minősítésért felelős elnökhelyettes Pálvölgyi Lajos (Interprojekt Kft.), a szakmai programokért felelős alelnök Cserna József (Expertive Kft.), a titkár Czibók Zoltán (HP Magyarország Kft.).

A magyar tagozat, a PMI által nyújtott szakmai háttér teljes körű biztosításával lehetőséget ad az itthoni projektvezetőknek oktatások és előadások szervezett keretek között történő megrendezésére, külföldi kapcsolatok kialakítására, nemzetközi szakmai tapasztalatok összevetésére, társtagozatokkal való kapcsolattartásra. A nemzetközi kapcsolatok mellett a magyar tagozat teret ad helyi szakmai fórumok kialakítására, hogy az összegyűjtött ismereteket és a hazai projektvezetési tapasztalatokat a projektvezetők egymással is megoszthassák.

A tagozat bővítéséhez az elnökség továbbra is keresi azokat a projektvezetőket és felső szintű vezetőket, akik elkötelezettek a projektvezetés iránt, és akik fontosnak tartják saját maguk és cégük szakmai fejlődését ezen a területen. A Magyar Tagozattal kapcsolatban további információk a www.pmi.org.hu címen elérhetők.

Kulcsszavak: projektmenedzsment

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50