Amerikai szakmai befektető az Optimum4-ben

forrás Prim Online, 2004. augusztus 2. 13:37
Az Optimum4 Tanácsadó Iroda Kft. új partnere a vállalatban szakmai befektetőként tulajdonosi jogokat szerzett William L. Szentágotay amerikai-magyar üzletember, az egyesült államokbeli WLS Group tulajdonosa.
A más magyarországi informatikai vállalkozásokban is érdekeltségekkel bíró szakember, aki korábban a CityReach Hungary ügyvezetője és számos amerikai telekommunikációs cég magyarországi vállalatának vezetője volt, az általa irányított WLS Csoport üzleti potenciáljával segíti az Optimum4 európai piaci expanzióját.

William L. Szentágotay "a hazai tanácsadói paletta egyik reménységeként" értékeli az Optimum4-et, amelynek jelentős esélyei lehetnek a regionális piacokon. Az Optimum4 az Európai Unió piacára való kilépéshez számíthat a WLS Csoporthoz tartozó londoni Brandelite Limited tanácsadó cég kapcsolatrendszerére és ügyfélkörére. A WLS, amely az Egyesült Államokban egyebek között a Flour Inc., az IBM és más vállalatoknál látott el konzultánsi feladatokat, Magyarországon pedig az elmúlt évtizedben az AT&T, a Lucent Technologies, a Matáv és az MMS/UPC tanácsadója volt különböző kérdésekben, ezentúl az Optimum4-en keresztül jelenik meg a régióban.

Az Optimum4 Tanácsadó Irodát négy évvel ezelőtt alapították magyar közgazdászok azzal a céllal, hogy a nemzetközi informatikai és üzleti tanácsadó cégekhez hasonló minőségű szolgáltatások és módszerek alkalmazásával egy szélesebb kör számára hozzáférhetővé tegyenek nagy hozzáadott értékű szolgáltatásokat. Eddig a költségvetési szektor és a versenyszféra szereplői számára több mint 30 projektben oldottak meg projektmenedzsment, informatikai és működésfejlesztési feladatokat.

Legismertebb szolgáltatásuk az informatikai projektek támogatása, melyek során az előzetes üzleti folyamatfelmérés és -átalakítás, a szállítók kiválasztása és a projekt szakmai színvonalának auditálása is az Optimum4 munkatársainak kompetenciája. Ebben a témában jelenleg többek között a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóságánál folyik egy projektjük.

Ügyfeleik közül kiemelkedik a Friesland (korábban Nutricia) csoport. A Frieslandnál folyamatban már a harmadik megbízásukon dolgoznak, melynek keretében az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyarországi cégénél bevezetendő új vállalatirányítási rendszer szakmai támogatása, auditja és esetenként menedzselése a feladatuk.
Kulcsszavak: projektmenedzsment

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50