Rendhagyó projektmenedzsment szoftverbemutató

forrás Prim Online, 2003. november 25. 18:14
Három, a projektmenedzsmentet teljes körűen támogató eszköz (az Ms Enterprise Project Management Solution, a Primavera termékcsalád és a Project Director termékek) mutatkozott be a mintegy kétszáz főnyi hallgatóság előtt november 19-én a Hotel Héliában. A rendhagyó esemény szervezője a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) és a Project Management Institute Magyar Tagozata (PMI Budapest) volt.
A forgószínpadszerűen zajló bemutatón a termékek azonos funkciói követték egymást, így azok könnyedén összehasonlíthatóak voltak a hallgatóság számára. Az esemény igazi szakmai csemegének számított a projektmenedzserek számára, ezt bizonyítja a rendezvény iránt megmutatkozó kiemelkedő érdeklődés. A gazdaság majd minden ágazatából érkeztek résztvevők az eseményre. A nagy érdeklődés okán hiánypótló rendezvénynek tekinthetjük a bemutatót, úgy tűnik, a projektmenedzserek körében egyre növekvő igény mutatkozik a projektmenedzseri tevékenységet támogató eszközök és a gyakorlatra fókuszáló szakmai rendezvények iránt.

A PMSZ és a PMI Budapest vezetői örömmel vették, hogy első közös, nyílt rendezvényük – ahova nem csak a tagságot, hanem ennél jóval kiterjedtebb kört, a projektmenedzsmenttel foglalkozó szélesebb közönséget is meginvitálták – ilyen komoly érdeklődéssel fogadra a projektmenedzsment szakma. A következő konferencia témáján már dolgoznak a szervezetek, amelyet a mostani sikeren felbátorodva ugyancsak együtt kívánnak megrendezni. A tagságuk számára rendezett havi klubdélutánokon pedig további, egyes részterületeket lefedő projektmenedzsment eszközök kerülnek alkalmanként bemutatásra. A PMSZ és a PMI Magyar Tagozat szeretné kezdeményezni a szaksajtóban a rendezvény tematikájához hasonlóan felépített, a projektmenedzsment eszközöket összehasonlító sorozat elindítását.

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) szakmai alapon működő társaság, amely jelentős mértékben kíván hozzájárulni a projektmenedzsment hatékony alkalmazásához, valamint szakmai színvonalának emeléséhez mind a gyakorlati alkalmazás, mind az elmélet szintjén. A tájékoztatásra fókuszáló szakmai fórumaikon bemutatják a legújabb kutatási eredményeket, a hatékonyan alkalmazható projektmenedzsment eszközöket és lehetőséget biztosítanak a szakmai eszmecserére. Céljuk, hogy tagjaik közreműködésével minél szélesebb körben meghonosodjanak és a gyakorlat részévé váljanak a projektmenedzsment nemzetközileg kialakult szabványai, technikái és módszerei. A PMSZ tevőlegesen részt vállalt a PMI Magyar tagozatának létrejöttében. A PMSZ honlapja: www.pmsz.hu.

A Project Management Institute (PMI) a világ egyik első és vezető szervezete a projektmenedzsment kultúra elterjesztésében, a projektmenedzsment tudás és terminológia egységesítésében, az általuk kidolgozott módszertant szabványként fogadják el sok helyen. A PMI jelenleg több mint 96 000 taggal rendelkezik a világ több, mint 125 országában. A PMI több, projektvezetésben jártas világcéggel alakított ki szoros kapcsolatot. A PMI nagy hangsúlyt helyez a módszertan folyamatos fejlesztésére, kibővítésére és terjesztésére. A PMI által kiadott könyvek, folyóiratok és egyéb kiadványok, a PMI által szervezett konferenciák és tréningek számtalan lehetőséget adnak a projektvezetési ismeretek megtanulásában és folyamatos mélyítésében. A PMI biztosítja a lehetőséget ebben a szakmában a legelismertebb minősítést a Project Manager Professional (PMP®) Certificate képesítés megszerzésére is. A Magyar Tagozat szervezett keretek között lehetőséget ad a magyar projektvezetőknek a PMI által nyújtott szakmai háttér itthoni kihasználása. Lehetőség nyílik a PMI által ajánlott oktatások és előadások itthoni megrendezésére, külföldi kapcsolatok kialakítására, nemzetközi szakmai tapasztalatok összevetésére és társ tagozatokkal való kapcsolattartásra. Természetesen a nemzetközi kapcsolatok mellett a Magyar Tagozat teret ad a helyi szakmai fórumok kialakítására, az összegyűjtött tapasztalatok cseréjére és a hazai projekt vezetési tapasztalatok megosztására. A Magyar Tagozattal kapcsolatban további információk a www.pmi.org.hu címen elérhetők.
Kulcsszavak: projektmenedzsment PMSZ

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50