A Nagy Machinátor

, 2003. február 1. 18:38
A ProgEn Kft. által fejlesztett és forgalmazott Nagy Machinátor Integrált Vállalatirányítási Rendszer már több mint tíz éve terjed a magyar gazdaság szereplőinek körében, s népszerűsége a felhasználók között azóta is töretlen. Az üzembe helyezett rendszerek - s így a cégpartnerek - száma már meghaladja az 1300-at. Természetesen, ahogy ez az IT-iparágban elvárható, a vállalat termékei több jelentős technológiai váltást értek meg, s fejlesztésük jelenleg is változatlan energiával folyik.
Business Online: - Az Önök által forgalmazott vállalatirányítási rendszer megalkotásakor milyen célokat tűztek ki maguk elé?

Komáromi Sándor: - Küldetésünk, hogy kifogástalanul használható és az összes felmerülő igényt költséghatékonyan kielégítő, korszerű információs rendszereket hozzunk létre s üzemeltessünk partnereinknél. Valljuk, hogy a termékeket nem elég eladni, hanem egységes egészként megbízhatóan kell működtetni, hiszen az informatikai beruházás értékét nem a komponensek beszerzési árának összegével, hanem a megtakarított munkával, a gyors döntéshozatali lehetőséggel és a versenyképesség növelésével kell mérni. Céljainkat - amelyek egybeesnek vevőink céljaival - elsőrangúan képzett munkatársakkal, professzionális fejlesztési háttérrel, valamint felhasználóinkkal személyes kapcsolatot kialakító és munkájukat tanácsokkal segítő, tapasztalt rendszerszervezőkkel érjük el, akik igény esetén az egész információs rendszer üzemeltetésének gondját leveszik partnereink válláról.

B. O.: - Az Önök tapasztalata szerint a vásárlók milyen tényezőket tartanak szem előtt a vállalatirányítási rendszerek közötti választáskor?

K. S.: - Egy informatikai rendszer kiválasztásakor a megoldás funkcionalitása és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások sokrétűsége mellett fontos szempont a technológia korszerűsége és megbízhatósága, a referenciák kérdése, valamint a fejlesztő cég elérhetősége, jó híre, stabilitása és szakmai háttere. Honlapunkon a fenti szempontok mérlegeléséhez minden fontos információ megtalálható.

B. O.: - Ha jól tudom, az Önök fő terméke, a Nagy Machinátor Integrált Vállalatirányítási Rendszer éppen most ment keresztül egy nagyobb megújulási folyamaton...

K. S.: - Fő termékünk kis- és középvállalatok teljes adminisztrációjának megoldására ideális. Egyes moduljai a vállalatok működésének egy-egy területét fedik le, míg közösen a cég egész tevékenységi körére kínálnak megoldást. Az immár klasszikusnak tekinthető DOS alapú rendszerünk mellett - amelyet a piac igényeinek megfelelően továbbra is folyamatosan fejlesztünk - megjelentünk termékünk MS SQL Serverre és Windows XP-re alapozott kiadásával, amely rugalmasabb és nagyobb funkcionalitású, mint az előző verzió. A számviteli részek kiegészítése mellett - melyek megoldást adnak például a főkönyv több devizában való vezetésére, a valutapénztárak és devizabankszámlák korrekt könyvelésére, a devizában kiállított számláknál jelentkező áfa-árfolyamkülönbözet kezelésére, a faktorálás és az árbevétel-engedményezés egy lépésben történő rögzítésére - új modulokkal is jelentkezünk. Kuriózumként például felhasználóink rendelkezésére állunk egy - a vállalatirányítási rendszerünkkel teljes mértékben integrált - iratkezelő és archiváló modullal, amely lehetőséget ad a papír alapú és az elektronikus dokumentumok egységes adatbázisban történő tárolására, rendszerezésére, visszakeresésére, valamint a felelős ügyintéző és az elintézési határidő naplózott nyilvántartására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50