ICON informatikai fejlesztés az OMSZ-nél

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 19. 08:21
Sikeresen befejeződött az Országos Meteorológiai Szolgálat központi archívumának valamint tároló és mentő rendszerének kialakítása. A projektben résztvevő ICON Rt. EMC Clariion tárolótömb, továbbá HP és IBM Unix szerverek Storage Area Network-be (SAN) integrálását, valamint HP SureStore és Omniback alapú mentési és visszaállítási rendszer kialakítását végezte a megbízó számára.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat olyan archiválási megoldás kidolgozására keresett kivitelezőt, amelynek segítségével a felhasználók transzparensen érhetik el a szükséges adatokat, függetlenül attól, hogy azok milyen típusú háttértárolón (diszk, magneto-optikai vagy szalagos) találhatók. A pályázat feltétele volt, hogy a megoldás moduláris felépítésű legyen, a lehető legnagyobb skálázhatóságot biztosítsa, illetve, a meglévő rendszerhez jól illeszkedjen. A 2 Gbites SAN környezetben megvalósult rendszerintegráció az egyik első magyarországi telepítés. Az OMSZ a projekt sikereként az adatbiztonság növekedése mellett a mentési idő egyharmadára csökkenését emelte ki.

Az informatikai fejlesztés következő állomása várhatóan további gépek SAN hálózatba kapcsolása, illetve a tároló kapacitás növelése lesz.

Kulcsszavak: rendszerintegráció Icon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50