Szolgáltató nélkül maradhat a Sulinet rendszere

Szalay Dániel, 2003. február 25. 06:41
Az oktatási tárca jelenleg nem köthet szerződést az Elenderrel, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság kifogásolja az OM eljárását, és leállította az ügymenetet. A Neumann-év megnyitása kapcsán egyébként éppen tegnap közölte Magyar Bálint oktatási miniszter, hogy a Sulinet Expressz programmal kapcsolatosan a kormány azt szeretné, ha 2005-re Magyarország valamennyi iskolájában, múzeumában, könyvtárában, művelődési házában nagy sávszélességű internetes kapcsolat működhetne.
A tv2 Tények című hírműsorának hétfő esti adásában viszont azt hangzott el, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság közbelépett, hogy az oktatási tárca és a Sulinet program folytatására kiírt pályázat győztese, vagyis az Elender Rt. között ne jöhessen létre a szerződés. A kereskedelmi televízió értesülései szerint ennek az az oka, hogy egy bejelentés során felmerült, hogy az OM nem biztosított esélyegyenlőséget más szolgáltatókkal szemben, mert a pályázatnak csak egy győztese lehetett, az Elender Rt.

Az Oktatási Minisztérium viszont nem tud azonosulni ezzel az érveléssel. A minisztérium állítja, az eljárás körül minden rendben volt, az törvényesen zajlott le, és a szolgáltatók teljesen egyenlő eséllyel indulhattak a pályázaton, ráadásul a megkötendő szerződés csak átmeneti időszakra, vagyis 10 hónapra szólt volna. A több évre szóló szerződésre ezután írnák ki a közbeszerzési eljárást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36