A Fidesz a Sulinet-szerződésekről – OM-reagálás

MTI Sajtóadatbank, 2003. február 28. 09:03
Az Oktatási Minisztérium Sulinet-programmal kapcsolatos közbeszerzési eljárását kizárólag Közbeszerzési Döntőbizottság bírálhatja felül, a tárca a vizsgálathoz szükséges valamennyi dokumentumot a testület rendelkezésére bocsátotta. Az oktatási tárca ezt a Fidesz oktatási kabinetjének csütörtöki állásfoglalására reagálva közölte az MTI-vel.
A Fidesz oktatási kabinetje felszólította a szaktárcát és felkérte az Elender-Matávcom konzorciumot, hogy járuljanak hozzá a Sulinet-programmal kapcsolatos 1997-es szerződés, annak módosításai, illetve a mostani közbeszerzési eljárás dokumentumainak nyilvánosságra hozatalához.

A tárca tudatta: a Közbeszerzési Döntőbizottság március 11-re tűzte ki a Sulinet programmal kapcsolatos tárgyalást. A szaktárca a részletekről a Közbeszerzési Döntőbizottság állásfoglalása után nyilatkozik.

Mint fogalmaztak, a jogvita lezárására a független Közbeszerzési Döntőbizottság jogosult, bármennyire is szeretné ezt a hatáskört a Fidesz oktatási kabinetje magához vonni.

- Hiába igyekszik a Fidesz oktatási kabinetje azon, hogy a diákok Sulinet nélkül maradjanak, az oktatási tárca a törvényes kereteket betartva biztosítja az internetszolgáltatás folyamatosságát - reagált a tárca az ellenzéki párt közleményére.

Kulcsszavak: +legfontosabb OM Sulinet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36