Új, mobil fotószkenner a HP-től

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 7. 16:08
A HP Photosmart 1200 fotószkenner ideális megoldást kínál a családok és a fényképészet rajongói számára vizuális emlékeik egyszerű beolvasásához és megosztásához - PC-vel vagy anélkül.
A HP most bemutatott kompakt HP Photosmart 1200 asztali fotószkennerének felhasználói gyorsan és kényelmesen digitalizálhatják 10x15 cm-es fényképeiket. Az opcionális memóriakártya és akkumulátorok telepítésével az eszköz bárhol használható, mobil képolvasóvá alakítható. A mindössze négy - a digitális fényképezőgépekére emlékeztető - vezérlőgombbal ellátott, roppant egyszerűen használható képolvasó kiváló minőségű végeredményt biztosít.

Ez az apró, innovatív eszköz bárhol, közvetlenül a papírképről elvégezheti a beolvasást. A HP Photosmart 1200 fotószkenner mobil eszközként is épp olyan egyszerűen használható, mint a hagyományos, PC-re olvasó gépek - az egyetlen különbség az, hogy az új megoldás (a digitális fényképezőgépeknél megszokott módon) memóriakártyán rögzíti a beolvasott képeket. A felhasználó ezt követően e-mail üzenethez csatolhatja vagy közvetlenül a webre töltheti a képeket. Ha a HP Instant Share funkcióval kijelöli a kívánt felvételeket, a szkenner a következő PC-s csatlakozás alkalmával - illetve a kártya kompatibilis memóriacsatlakozóval rendelkező nyomtatóba illesztésekor - automatikusan, azonnal elindítja a nyomtatást.

Az új fotószkenner fontos tulajdonsága, hogy a felhasználó nagyobb dokumentumokat (pl. térképeket vagy újságcikkeket) több részletben is beolvashat, majd az ArcSoft Panorama Maker szoftver segítségével újra egységes képpé állíthatja össze a darabkákat.

A HP Photosmart 1200 csomagjában a HP Photo & Imaging és a HP Memories Disc Creator szoftverek is megtalálhatók. E programokkal a felhasználó CD-re mentheti felvételeit, és zenei aláfestéssel láthatja el az anyagokat - majd számítógép vagy tévékészülék csatlakoztatása esetén akár zenés diavetítést is rendezhet kedvenc fotóiból. A PC-kompatibilis HP Photosmart 1200 fotószkenner várhatóan 2003. március végén jelenik meg a nagyobb kiskereskedelmi üzletek polcain, 99 eurós áron.

Kulcsszavak: kamera szkenner HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55