Symantec: internetes támadások korai riasztórendszere

Kovács Attila, 2003. március 21. 13:34
A Symantec Magyarország március 21-én tartott sajtótájékoztatóján bemutatásra került a most megjelent, a maga nemében a világon egyedülálló Symantec DeepSight Treat Management System 4.0, a vállalati internetes biztonságtechnikában alkalmazható világméretű ún. korai riasztórendszer.
A cég képviselője, Gombás László hangsúlyozta, a már a viszonteladóktól szolgáltatásként igénybe vehető DeepSight-ot mindazon cégeknek ajánlják, amelyeknél követelmény az internetre alapozott üzletmenet folytonossága, Az alapszolgáltatás évi kb.4000-5000 dollárért érhető el, a végfelhasználói ár a hálózat kiterjedtsége mellett a riasztások típusától is függ.

A DeepSight korai riasztórendszer kellő időben ad átfogó, "madártávlati" áttekintést a világ internetes támadásairól, gyors elemzései és ellenintézkedései védenek a rosszindulatú fenyegetések ellen.

180 országban lévő több mint 19 ezer partnernél található tűzfalakról és behatolásérzékelő rendszerekről (IDS) származó adatok alapján a hálózati veszélyeket megjelenésüktől fogva nyomon követi.

A főbb jellemzők: adatgyűjtés és figyelmeztetés (a Symantec elemzői a begyűjtött adatokból bonyolult eljárásokkal és adatbányászattal határozzák meg a támadást jellemzőit); testreszabás (az ügyfelek kiválaszthatják, milyen sürgősségű fokozatú és kihatású támadásokról kívánnak értesítést kapni); jelentés és elemzés (a felhasználók részletes információhoz jutnak az általuk megadott IP-címeken és portokon zajló, illetve bizonyos eseményeket érintő tevékenységről).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50