T8006L színes lézernyomtató

Tóth Kristóf, 2003. április 1. 14:30
A T8006 olyan általános célú, A4 lapméretű, színes lézernyomtató, amely Windows és Macintosh rendszer alól egyaránt használható. Kedvező árának és praktikus szolgáltatásainak köszönhetően mind több felhasználónak teszi elérhetővé a minőségi színes nyomtatást.
Nemcsak csábító árra van szükség, hanem sokoldalúságra, egyszerű kezelhetőségre és alacsony üzemeltetési költségekre is. A T8006L most mindezeket egyszerre nyújtja: színes nyomtatás mellett kiválóan használható monokróm nyomtatóként is. Beépített Fast-Ethernet interfészének köszönhetően már alapkivitelben hálózati printerként is munkára fogható. Minden színnek külön festéktartálya van, amelyek azon túlmenően, hogy könnyen cserélhetőek, gazdaságossá is teszik az üzemeltetést.

A sebesség színes módban 6 oldal percenként. Ha csak fekete nyomtatásra van szükség akkor a tempó 24 oldal/percre fokozódik. A "Tally Compressed Printer Language" (CPL) speciális adattömörítési eljárásnak köszönhetően (amely a parancsnyelv is egyben) a nyomtató adatfeldolgozási sebessége rendkívül nagy. A gyorsaságot szolgálja az is, hogy egyszerre két processzor dolgozik a printerben. Az egyik kizárólag a nyomtatási kép elkészítésével van elfoglalva, míg a másik végzi az olyan "mellékes" feladatokat, mint a memória- és interfész kezelése ill. a mechanika vezérlése. Mindennek köszönhetően a T8006L a nyomtatási parancsot követően meglepően gyorsan fog neki a munkának, s így bonyolult ábrák is hamar viszontláthatók papíron.

A 192 MB memória bőségesen elegendő bármely grafika és kép kinyomtatására. A printer felbontása 2400´600 dpi, amely garantálja a kinyomtatott grafikák és képek finom árnyaltságát ill. részletgazdagságát. De a T8006L már szövegek esetében is szembeötlően borotvaéles, tiszta betűket vet papírra.

A T8006L havonként 30,000 oldallal terhelhető, s így ez a jellemzője is felveszi a versenyt a hasonló kategóriájú monokróm lézernyomtatókkal.

A T8006L kompatibilis a Windows ICM színkezelő rendszerrel. Ezen túlmenően a meghajtóprogram négyféle alap színbeállítást kínál. De külön színenként állítható a színegyensúly ill. a festékadagolás erőssége. Változtatható a fényerő, a kontraszt és a színtelítettség is. Legvégül, mindezen beállítások elnevezhetőek és elmenthetőek. A fejlett mechanikai konstrukciónak köszönhetően a nagy fedettségű nyomatok is egyenletes képet mutatnak, nincsenek zavaró foltok és sávok.

A T8006L napjaink leggyorsabb párhuzamos interfészével (ECP) van ellátva. Így helyi számítógépről az adatokat a hagyományos sebesség akár tízszeresével is képes fogadni. Mindemellett beépített Fast-Ethernet kártya is jár, amely támogatja az összes általánosan elterjedt hálózati protokollt és rendszert - Macintosht is beleértve. Ennek köszönhetően a nyomtató külön költség nélkül hálózatra is csatlakoztatható. Mindkét interfésze egyszerre képes nyomtatási feladatokat (job-okat) fogadni.

Az általános nyomtatáson kívül még egyéb lehetőségeket is kínál a printer. Ilyen pl. a vízjeles nyomtatás vagy a papírtakarékos üzem, ahol egy lapra 2 vagy 4 oldal zsugorítható, s ily módon például helytakarékossá tehetők az archiválások. Festéktakarékos módban a T8006L a piszkozatokat halványabban, azaz pénztárca-kímélően kevesebb tonerrel nyomtatja ki.

Kulcsszavak: printer Tally

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59