Axelero ADSL - márciustól olcsóbb az otthoni széles sávú internet

, 2003. április 13. 21:05
Az ADSL napjainkban egyet jelent a gyors internettel: olyan technológia, amely a hagyományos telefonvonalat teszi alkalmassá a gyors internethasználatra mindenféle fúrás-faragás-szerelés nélkül. A megoldás lényege az aszimmetrikus adatátvitel, amely a letöltés irányában, a felhasználó felé lényegesen nagyobb adatforgalmat (azaz gyorsabb kapcsolatot) tesz lehetővé. Az otthoni internetezésnél épp ilyenre van szükség, hiszen az esetek többségében az adatok (szöveg, kép, hang) felénk áramlanak, és csak ritkán töltünk fel ilyeneket a világhálóra.
Az ADSL egyre növekvő népszerűségét elsősorban sebességének köszönheti, hiszen a hagyományos modemes kapcsolathoz képest - a Magyarországon jelenleg elérhető hozzáféréseket alapul véve - akár huszonhatszor gyorsabb kapcsolatot biztosít. Másik nagy előnye, hogy az internetezéshez nem tartozik telefonforgalmi díj, és a világháló használata nem foglalja le a telefonvonalat, hanem azzal egy időben lehetséges a beszélgetés vagy a faxolás is. Az ADSL a nap 24 órájában folyamatos széles sávú internetkapcsolatot biztosít fix havidíj fejében, így nem kell folyton az időt mérni vagy a kedvezményes időszakokra várni ahhoz, hogy pénztárcánkat kímélve netezhessünk.

Az ADSL a modemes kapcsolathoz képest az otthoni internetezés új kapuit nyitja meg. A weblapok gyorsan megjelennek, az igazi élményt nyújtó nagy, színes, akár mozgóképekkel teli oldalak is gyorsan elérhetővé válnak. A bejelentkezésre nem kell várni, hiszen az összeköttetés folyamatos. A zeneszámok, képek vagy akár teljes filmek letöltését pedig számítógépünkre bízhatjuk úgy is, ha nem vagyunk a közelében, hiszen nincs percdíj, amely a számlát növelné. Végre belefeledkezhetünk a különféle online fórumok, chatszobák használatába, miközben akár a kedvenc zenei stílusunkra hangolt internetes rádióállomások CD-minőségű programját hallgathatjuk. 2003. március 1-jétől - az internethasználat terjedését elősegítő kormányzati támogatás révén létrejött alacsonyabb nagykereskedelmi díjaknak köszönhetően - az Axelero Internet új, az eddigieknél átlagosan 25%-kal olcsóbb internetezést biztosító előfizetési konstrukciókat vezetett be. Ennek keretében jelentősen csökkent a lakossági széles sávú ADSL-hozzáférés előfizetői díja is, a két különböző letöltési sebességet - 384 és 512 kbps - kínáló szolgáltatás mostantól bruttó 9900, illetve 11 900 forinttól érhető el. És mindezt bármely napszakban, akár folyamatos használat mellett is, kapcsolódó telefonszámla nélkül.

Kulcsszavak: Axelero kábel ADSL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55