GPS a DoCoMo-nál

Kollár Csaba, 2003. április 16. 18:51
A japán DoCoMo bejelentette, hogy jövő héten piacra dobja első GPS-kompatibilis készülékét, miután versenytársa a KDDI hasonló bejelentést tett.
Az új mova F661i készülék, melyet a Fujitsu gyártott, kialakítását tekintve leginkább a földrajzi helymeghatározó rendszer előnyeit hivatott kihasználni; mindössze egy gombot kell megnyomni ahhoz, hogy a készülék beazonosítsa a felhasználó földrajzi helyzetét, kb. 50 méteres pontossággal. A GPS-kompatibilis telefonnal letölthetünk térképeket, illetve megtekinthetünk helyi (lokális) információkat is.

A bwcs.com elemzői rámutatnak arra, hogy a helymeghatározásra épülő szolgáltatások részét képezik a DoCoMo i-mode mobil internetes szolgáltatás-stratégiájának. Felmérések szerint március végén a vállalat közel 44 millió ügyfelének több mint 86%-a tartja fontosnak, hogy az i-mode részeként a GPS szolgáltatások is elérhetők legyenek.

A most induló szolgáltatáscsomag keretében nyolc helymeghatározásra épülő tartalom érhető el, beleértve a "keresd meg családodat", "hol van a legközelebbi étterem", vagy "milyen tömegközlekedési lehetőségek vannak az adott helyen".

Japán második legnagyobb mobilszolgáltatója, a KDDI a GPS Map elnevezésű szolgáltatásának kísérleti üzemét már a tavalyi év végén elkezdte, így a piacon a DoCoMo-nak vélhetően erőteljesebb marketingstratégiát kell folytatnia.

Kulcsszavak: GPS mobilszolg NTT DoCoMo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50