HP: integrált informatikai rendszer az Artisjusnak

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 18. 17:25
Új, integrált informatikai rendszert készít a HP Magyarország az Artisjusnak. Az alapvetően Oracle-technológiára épülő rendszerhez tartozik egy adatbázis-kezelő - a pénzügyi folyamatok támogatására szolgáló Oracle Applications -, és az üzleti folyamatok támogatására Oracle fejlesztőeszközökkel (Oracle Designer) készül egy új alkalmazás is.
Az Oracle Applications és a fejlesztett modulok teljesen integráltan dolgoznak majd. Külön figyelmet érdemlő feladat az adatok migrálása a jelenlegi rendszerekből az újba. Az új rendszer hardverelemeit is a Hewlett-Packard szállítja. Háromrétegű architektúra épül ki: egy Alpha szerver működik majd adatbázisszerverként, egy Intel szerver alkalmazásszerverként, és mindkét komponens egy közös adattároló-rendszerhez csatlakozik.

A projekt keretében a HP korszerűsíti a hálózati infrastruktúrát is, s CAT 6-os kábelezés épül ki a hálózati aktív eszközök cseréjével egyetemben. Az új rendszert a HP fővállalkozóként készíti az Artisjus számára, a részfeladatokba alvállalkozó partnereket is bevonva: a Freesoft az Oracle Applications-implementációban, az Alpha Consulting 1996 Kft. pedig az Oracle Designer alapú fejlesztésben vesz részt. A projekt 2002 szeptemberében kezdődött, s jelenleg a rendszertervezés fázisában tart. A fejlesztés, tesztelés és migráció után a rendszer éles indítása 2004 első negyedévében várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36