Piacon a Novell exteNd Application Server 5

forrás Prim Online, 2003. május 16. 12:31
A robusztus fejlesztőplatformot, termelékeny fejlesztőeszközöket és a legújabb iparági szabványok támogatását is tartalmazó Novell exteNd Application Server 5 mostantól világszerte elérhető, így a szervezetek számára vállalati szintű J2EE és webes szolgáltatás fejlesztő platformként szolgálhat. Ez a verzió kiváló platformot biztosít a Novell exteNd webes alkalmazásfejlesztő programcsomaghoz, és a Novell NetWare 6.5 verzióhoz, mely később, a nyár folyamán kerül forgalomba.
A Network Computing magazin 2003. április 3-i számában „Editor's Choice" szerkesztői díjjal jutalmazták a Novell exteNd Application Servert. A termék a zökkenőmentes IDE integráció és vállalati szintű szolgáltatáskészlete miatt kapta ezt a díjat - többek között ezen a két területen történtek a fejlesztések a Novell exteNd Application Server 5 szoftverben. Egy másik jele annak, hogy a Novell erősen elkötelezett a J2EE technológia irányába, hogy ezt a terméket felhasználják a TheServerSide.com weboldal működtetéséhez, mely az iparág vezető J2EE fejlesztőközössége. A Novell exteNd Application Server 5 egy Linux alapú szerverfürtön fut, mely BEA, Oracle és Sun J2EE kompatibilis alkalmazásszervereket is futtat. A NetWare 6.5 nyári megjelenése után a TheServerSide.com egy NetWare szervert ad ehhez a fürthöz, mely a Novell exteNd Application Server 5 terméket futtatja.

A Novell exteNd Application Server 5 teljes körű alapot biztosít a Novell exteNd webes alkalmazásfejlesztő csomaggal felépített alkalmazások bevezetéséhez. A Novell exteNd csomag a Novell exteNd Application Server mellet a következő komponenseket tartalmazza:

1. Novell exteNd Composer: egy átfogó integrációs szerver, mely egységesített, szabvány alapú megoldást biztosít a kulcsfontosságú vállalati alkalmazásintegrációhoz, üzleti folyamatok integrálásához és a korábbi rendszerek webes szolgáltatásként használhatóvá tételéhez.

2. Novell exteNd Director: egy portálszerver, mely az informatikai szervezetek számára lehetővé teszi a tartalomban gazdag, személyre szabott webes alkalmazások gyors kifejlesztését és könnyű karbantartását.

A Novell exteNd Application Server 5 bevezetése mellett a Novell exteNd csomag nemrégiben kapta meg a „Java Verified" minősítést, mely a J2EE kompatibilis alkalmazásszerverek közötti hordozhatóságot tanúsítja. Emellett a Novell külön teszteli és támogatja az IBM WebSphere és BEA WebLogic alkalmazásszervereket, a Novell exteNd Application Server mellett.

A Novell exteNd Application Server a főbb operációs rendszerek legtöbbjén fut, többek között Linux, Solaris, Windows, HP-UX, és NetWare rendszereken. A NetWare 6.5 nyári szállításakor tartalmazni fogja a Novell exteNd Application Server 5 Enterprise Edition változatát. A NetWare ügyfelek egy szorosan integrált, teljes mértékben J2EE kompatibilis alkalmazásszerverhez jutnak, melyet webes szolgáltatás alapú alkalmazásaik bevezetéséhez használhatnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14