World Wide Web nemzetközi konferencia Budapesten

MTI Sajtóadatbank, 2003. május 22. 12:38
[fsimage 1 left] A 2002. évi stagnálás után az internetet használók száma az idén az első három hónapban 16 százalékkal nőtt Magyarországon.
Erről Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter beszélt, a szombatig tartó 12. World Wide Web (WWW) nemzetközi konferencia megnyitóján, szerdán Budapesten. Hozzátette: most teljes erőbedobással a magyar nyelvű tartalmak fejlesztésére kell koncentrálni. A WWW konferencia Neumann János születésének 100. évfordulója alkalmából ülésezik Budapesten. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a világ Neumann Jánost tekinti a modern, programozható számítógép egyik atyjának, a bináris szisztéma ötletgazdájának.

- Mi magyarok büszkék vagyunk Neumann Jánosra, ugyanakkor a legkevésbé sem dicsekedhetünk azokkal a paraméterekkel, amelyek a hazai információs társadalom fejlettségét jelzik – fogalmazott Kovács Kálmán, hozzátéve: annak ellenére, hogy az ország jövő májusban az EU teljes jogú tagja lesz, PC- és internet-ellátottság területén jelentősen elmarad az Európai Unió országaitól. Mint mondta, fordulatra van szükség, ezért döntött úgy egy évvel ezelőtt a kormány, hogy külön informatikai és hírközlési minisztériumot állít fel. A minisztérium legfontosabb küldetésének nevezte az információs társadalom fejlődésének támogatását, ezen belül az internetpenetráció drasztikus növelését, a világhálón elérhető magyar nyelvű tartalom fejlesztésének elősegítését.

A tárca vezetője szerint élénkítő hatása lesz annak is, ha a közügyek nagy részét elektronikus úton lehet elintézni. Hozzátette: nemrég hitelesítették az első elektronikus aláírási formátumot, és az e-szignó hivatalos használatba lépésével elhárult az egyik legnagyobb akadály az elektronikus ügyintézés előtt.

Kovács Kálmán elmondta: az internetdíjaknál az idén márciusig sikerült elérni átlagosan 25 százalékos csökkentést, és az előkészítés alatt álló új elektronikus hírközlési törvény is az árak további lenyomását szolgálja.

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Scite 5.5.0

A SciTE rengeteg programnyelvet ismerő, könnyen kezelhető kód- és szövegszerkesztő alkalmazás. Leginkább a forráskódok szerkesztését támogatja, tartalmaz szintaxiskiemelő / szintaxis-színező funkciót, így a forrásban azonnal észrevehetőek a félregépelések.

2024. április 29. 19:41

ImgDrive 2.1.6

Az ImgDrive alkalmazás lehetővé teszi akár hét virtuális meghajtó létrehozását, amelyek segítségével lemezképfájlokat lehet futtatni. A támogatott lemezképformátumok: CCD, CUE, ISO, ISZ, MDS és NRG.

2024. április 29. 19:39

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

Harmincmilliárd eszköz csatlakozhat a mobilhálózatokhoz 2025-re

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14