TheftGuard: BIOS-szintű notebook-lopásvédelmi rendszer

Tóth Kristóf, 2003. május 29. 14:10
A notebooklopások okozta károk enyhítésére szolgál a Phoenix Technologies legújabb megoldása, mely nem más, mint egy BIOS-szintű védelmi alkalmazás, a TheftGuard.
Amennyiben a TheftGuard rendszer által védett hordozható számítógépekkel a tolvajok megpróbálnak felcsatlakozni az internetre, a technológia azonnal működésbe lép, és beállítástól függően letörli a notebook merevlemezének tartalmát, használhatatlanná teszi a notebookot, illetve rejtett módon információt szolgáltat a lopott számítógép aktuális tartózkodási helyéről. A különböző BIOS termékek fejlesztésével foglalkozó Phoenix Technologies munkatársai a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a TheftGuardot a felhasználók jelenlegi notebookjaik esetében sajnos nem alkalmazhatják, ugyanis a rendszer nyújtotta szolgáltatások igénybevételéhez már eleve olyan notebookot szükséges vásárolni, melynek BIOS-a TheftGuard-kompatibilis. A fejlesztőcég egyébként abban bízik, hogy az újfajta védelmi rendszer tetszeni fog a notebookok gyártásával foglalkozó cégeknek, ebben az esetben pedig rövid időn belül eláraszthatják a piacot a TheftGuarddal védett hordozható számítógépek.

"Az elmúlt években szinte kivétel nélkül olyan notebookok kerültek forgalomba, melyek mind hardver, mind szolgáltatás tekintetében teljesen egyformák voltak. Az általunk kifejlesztett TheftGuard technológia révén a notebookgyártók végre valami új szolgáltatást felvonultató eszközöket is piacra tudnak dobni, tehát a TheftGuard révén várhatóan nemcsak a vásárlók, hanem a javuló eladási mutatókat regisztráló gyártók is jól fognak járni" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban David Tractenberg, a Phoenix Technologies szóvivője.

Timothy D. Eades, a Phoenix Technologies alelnöke elmondta, hogy az újfajta védelmi rendszerrel ellátott notebookokat nagyméretű, jól látható helyen elhelyezett TheftGuard logókkal fogják ellátni, ami vélhetően már önmagában riasztó tényezőt fog jelenteni a tolvajok számára. Eades elmondta, hogy az átlagos tolvajoknak túl kemény diót jelent majd a védett BIOS-ok feltörése, arról azonban nem tett említést, hogy mi történik akkor, ha a tolvajok egyszerűen nem csatlakoznak a lopott számítógéppel az internetre.
Kulcsszavak: Phoenix notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55