Nem lesz több különálló Internet Explorer

Tóth Kristóf, 2003. június 1. 22:30
[smallimage 1 left] A szoftveróriás úgy döntött, hogy a jövőben nem adja ki Internet Explorer (IE) webböngészőjét különálló szoftverként, és az csak a Windows operációs rendszerekbe integrálva lesz elérhető.
"Mint az operációs rendszer része, az Internet Explorer természtesen tovább fejlődik, de a jövőben nem lesz különálló verzió" - mondta Brian Countryman, az IE termékmenedzsere hozzátéve, hogy az IE6 SP1 az utolsó különálló IE csomag.

A társaság korábban különálló szoftverként is kiadta az Internet Explorer 6-ot, hogy eleget tegyen az amerikai bíróság ítéletének, amely szerint a szoftvercég megsértette a trösztellenes törvényeket a böngésző Windows operációs rendszerbe való integrálásával. A Microsoft azóta megállapodást kötött az amerikai igazságügyi minisztériummal, és lezárta az ügyet, bár egyes csoportok tovább kívánják folytatni a pert.

Countryman egy korábbi interjú során tagadta, hogy az IE különálló verziója a megállapodás miatt szűnne meg. A vezető szerint a lépés mögött a Windows következő verziója, a Longhorn áll, amely jelentősen módosított biztonsági funkciókat fog tartalmazni, és nem teszi lehetővé a különálló IE verzió alkalmazását.

"A korábbi operációs rendszer változatok elérték teljesítőképességük határát az Internet Explorer 6 Service Pack 1-gyel. A további fejlesztésekhez a böngésző az alapul szolgáló operációs rendszer módosítását igényli" - mondta Countryman.

Egyes kritikusok azonban attól tartanak, hogy a Longhorn Next-Generation Secure Computing Base (Palladium) elnevezésű biztonsági funkcióinak eredményeképp a felhasználók elveszítik felügyeletüket adataik felett, a Microsoft pedig piaci részesedésének stabilizálásához használhatja fel a megoldást. A rendszer támogatói ugyanakkor kiemelkedő adatbiztonságot várnak a szoftver- és hardver megoldásokat egyaránt magába foglaló technológiától.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36